Skip to main content

Vinterdimission 2012: 25% har allerede job

Der er ingen grund til sortsyn, lød det fra uddannelsesdirektør Henning Andersen, da mere end 200 spritnye ingeniører blev fejret ved Det Tekniske Fakultets dimissionsfest d. 21. januar 2012.

”Tillykke med uddannelsen! I har arbejdet hårdt for at blive ingeniører, og nu er I nået i mål,” indledte Henning Andersen, uddannelsesdirektør ved Det Tekniske Fakulte, årets vinterdimission.

”Nu står I overfor nye udfordringer. Man skulle jo være blind og døv for ikke at vide, at der er snak om krise i samfundet. Men selvom der er udfordringer på arbejdsmarkedet, er der ingen grund til sortsyn. Der er job derude!” sagde han og fortsatte:

”Jeg ved fra jeres uddannelseskoordinatorer, at ca. 25% af jer allerede har fået job. Det er flot, for mange af jer går jo først i gang med at søge nu. Som ingeniører har I den fordel, at I gennem virksomhedspraktik og projektarbejde har fået gode kontakter i erhvervslivet.”

Hold jer skarpe
”Omkring en fjerdel af jer har valgt at læse videre fx fra diplomingeniør til civilingeniør, og det giver jer mulighed for at fordybe jer i jeres fagfelt. Mit bedste råd til jer alle er, at I altid holder jer skarpe og udvider jeres kompetencer,” lød det fra uddannelsesdirektøren, der slog fast, at der er grund til optimisme.

De nye ingeniører strålede også af glæde og stolthed, da de under et væld af klapsalver modtog det længe ventede diplom og efterfølgende fik mulighed for at skåle med familie og venner.

Stærkstrømingeniør fik job via praktik
En af de ingeniører, der allerede har fået job, er stærkstrømsingeniør Morten Devantier (billedet), der starter som projektingeniør hos Barslev, som er et rådgivende ingeniørfirma i Glostrup.

”Jeg skal arbejde med industri og forsyning. En af mine første opgaver er på Kolding sygehus, hvor jeg skal være med til at dimensionere el-forsyningen,” fortalte Morten, der starter i det nye job på mandag.

Morten har fået forbindelse til sin kommende arbejdsplads via sit praktikophold på 6. semester:

”Jeg kender virksomheden gennem Statoil Refining, hvor jeg var i praktik. De benyttede Barslev, og derigennem fik jeg kontakten,” sagde den glade ingeniør, der bl.a. fejrede dagen med sin lille søn, hustru og mor (billedet).

For mere information kontakt
Kommunikationskoordinator Mette Christina Møller Andersen tlf. 6550 7448

Redaktionen afsluttet: 21.01.2012