Skip to main content

Mød fire uddannede journalister

Her kan du møde fire journalister, der fortæller om studietiden på SDU og om deres karriere inden for journalistik. Hans Redder (billede) er politisk analytiker på TV 2, Sophie Bremer er journalist på DR, Thomas Funding er politisk redaktør på Avisen Danmark, og Tinne Hjersing Knudsen er DRs korrespondent i Storbritannien.


”Der var et fedt studiemiljø og sammenhold på studiet”

Hans Redder
Stilling: Politisk analytiker på TV 2, tidligere ansat på Information og Jyllands-Posten
Uddannet: Bachelor i journalistik i 2012

Uddannelsen

Jeg har altid vidst, at jeg ville være journalist, og jeg har altid været vild med politik. Efter et højskoleophold søgte jeg både ind på journalisthøjskolen og på SDU og kom frem til, at SDU var det rigtige valg for mig. Det, at jeg blev en del af et universitet, var en måde at forene de to discipliner. Her fik jeg mulighed for at producere en masse journalistik og lærte at vinkle og opdyrke historier, men ikke kun det. Jeg lærte virkelig meget om samfundsforhold, politik, økonomi og andre akademiske fag på uddannelsen, og jeg er overbevist om, at det har gjort mig til en bedre journalist at blive klogere på de emner.

Derudover synes jeg, at der var et fedt studiemiljø og sammenhold på studiet. Jeg er født og opvokset i København, men valgte at flytte til Odense, så jeg kunne engagere mig i alt muligt omkring studiet. Lige fra at skrive historier til de journaliststuderendes avis Lixen, til at deltage i faglige og sociale arrangementer uden for undervisningen og opbygge et netværk, som jeg stadig har glæde af i dag. Her bagefter er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg fik meget mere ud af studiet ved at bo samme sted, som jeg studerede.

Nuværende job

Jeg har været ansat på TV 2, næsten lige siden jeg blev færdig med studiet. Egentlig havde jeg sat mig for at blive klassisk avisjournalist, men opdagede at TV2 søgte en journalist til deres politiske redaktion på Christiansborg, da jeg var ved at være i mål med mit bachelorprojekt. Og når man – som jeg – er optaget af livet bag borgens mure, var det en mulighed, jeg ikke kunne forpasse.

At være journalist på Christiansborg er et spændende job, fordi jeg kommer helt tæt på historierne og kilderne, får lov til at følge dansk politik på tæt hold og samtidig skal levere politiske analyser og opdatere danskerne om vigtige udviklinger og ting, der sker i samfundet.


Sophie Bremer, journalist DR

”Underviserne og ens medstuderende er topmotiverede og brænder for faget”

Sophie Bremer
Stilling: Journalist på DR, tidligere ansat på Ekstra Bladet og TV 2
Uddannet: Bachelor i journalistik i 2011

Uddannelsen

Det var superfedt at læse journalistik på SDU og nogle af de bedste år, jeg har haft både fagligt og personligt. Fagligt er det en uddannelse på et meget højt niveau, og underviserne er førende inden for deres felt. Ud over journalistikken gav uddannelsen også viden om politik, og hvorfor samfundet ser ud, som det gør – det har jeg haft enormt stor gavn af lige siden.

Der er et rigtig godt fællesskab på journalistuddannelsen, underviserne og ens medstuderende er topmotiverede og brænder for faget. Nogle af mine bedste venner i dag mødte jeg på studiet, samtidig med at jeg lærte en masse dygtige mennesker at kende, som jeg har fulgt og arbejdet sammen med i årenes løb.

Nuværende job

Jeg har brugt min uddannelse til mange forskellige journalistiske genrer og har tidligere arbejdet som graverjournalist på Ekstra Bladet, politisk journalist på TV 2 og vært på DR2.

I dag er jeg en del af DRs EU-redaktion og laver både tv, radio og web, så jeg bruger hele tiden den faglighed, jeg fik med fra SDU. Ikke mindst fordi EU er et stofområde med et højt fagligt niveau, som skal oversættes og formidles, så alle forstår det. Og så er det også helt fantastisk at kunne deltage i og berette fra de vigtigste begivenheder i EU.


Thomas Funding, journalist”Det var en øjenåbner, da det gik op for mig, at dynamikken og spillereglerne er meget anderledes i international politik end i dansk politik”

Thomas Funding
Stilling: Politisk redaktør på Avisen Danmark, tidligere ansat på TV 2
Uddannet: Bachelor i journalistik i 2014

Uddannelsen

Det var nogle gode år, jeg havde på studiet. Det var fedt, at uddannelsen er så praktisk rettet og kommer hele vejen rundt omkring det journalistiske håndværk – både inden for radio, tv, artikler og web. Rigtig meget af undervisningen foregår på mindre hold, og derfor fik jeg hurtigt et tæt forhold til mine medstuderende, og særligt de akademiske undervisere var jeg imponeret over.

På uddannelsen fik vi også en indflyvning over forskellige fagområder fra andre studieretninger, bl.a. historie, forvaltning og politik. En af de ting, der står klarest for mig fra dengang rent fagligt, er et fag som international politik. Jeg har altid interesseret mig meget for politik og troede, at jeg vidste, hvad politik var. Men det var en øjenåbner for mig, da det det gik op for mig, at dynamikken og spillereglerne er meget anderledes i international politik end i dansk politik. Det er et godt eksempel på en forståelse og viden, der har klædt mig bedre på til at udfylde mit job, og som jeg siden har haft stor glæde af.

Nuværende job

Den politiske journalistik er blevet min karrierevej, og jeg har i mange år haft min gang på Christiansborg. I dag er jeg politisk redaktør og analytiker på Avisen Danmark. Her skriver jeg længere profilinterviews med politikere, stadig med fokus på at lave dagsordenssættende nyheder. Jeg er virkelig glad for at være på avisen. Min oplevelse er, at politisk journalistik egner sig godt til skrift, fordi politik ofte er ret teknisk, så personligt er jeg kommet et sted hen, hvor form og indhold går op i en højere enhed.


Tinne Hjersing Knudsen

”Jeg fandt ret tidligt ud af, at jeg ville læse journalistik på SDU, fordi jeg kunne kombinere det journalistiske håndværk med akademiske fag”

Tinne Hjersing Knudsen
Stilling: DRs korrespondent i Storbritannien, tidligere ansat på P1, Politiken, Berlingske og Radio24syv
Uddannet: Bachelor i journalistik i 2015

Uddannelsen

Jeg fandt ret tidligt ud af, at jeg ville læse journalistik på SDU, fordi jeg kunne kombinere det journalistiske håndværk med akademiske fag fra statskundskab som offentlig og international politik. På uddannelsen fik jeg kort sagt en bredere forståelse af verden og samfundet, som gjorde mig køreklar til en karriere i mediebranchen.

Som journalist i dag er det vigtigt at mestre mange forskellige håndværk, men når man skal fortælle komplicerede historier og dække skiftende stofområder, er det afgørende, at man ved, hvordan samfundet er indrettet. Jeg fik begge dele på uddannelsen. Den en samfundsorienteret, følger med tiden og ruster de studerende til et omskifteligt arbejdsliv som journalist.

Nuværende job

I dag er jeg ved at flytte til London for at blive DRs korrespondent i Storbritannien. Det er tredje gang, jeg flytter væk fra Danmark for at formidle udlandsstof hjem til danskerne. Jeg kommer til at trække på min viden om briterne, og afdække hvilken rolle Storbritannien spiller i verden efter Brexit. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

 

Vil du vide mere om uddannelsen, så tag et kig på uddannelsens hjemmeside.

 

Interviews juni 2020

Sidst opdateret: 05.02.2021