Skip to main content

Mød fire alumner fra Europæiske Studier

Her kan du møde fire alumner fra Europæiske Studier, der fortæller om deres tid på SDU og om deres karriere i dag. Stanislava Dovhun (billede) er Media Lead i marketingbureauet Wordbank London, Katarina Budrik er konsulent i Europaudvalget i Estlands parlament, Isabelle Walther-Duc er Program assistent ved University of Florida, og Laura van der Meer er landbrugsmedhjælper og har planer om at studere politisk økonomi.

“Der var nogle dygtige undervisere, og jeg satte stor pris på deres undervisningsmetoder.”

Stanislava Dovhun
Uddannet: Cand.soc. Europæiske Studier i 2015
Stilling: Media Lead i marketingbureauet Wordbank London

 

Uddannelsen

Grunden til jeg valgte SDU, var en blanding af forskellige ting. Jeg havde taget en bacheloruddannelse i Europæiske Studier i Slovakiet og ville gerne fortsætte på en kandidatuddannelse. Samtidig ville jeg gerne prøve at studere i udlandet, fordi det var en god udfordring og en massiv læringskurve. Jeg havde mulighed for at besøge SDU, før jeg søgte ind på Europæiske Studier, og jeg husker, at jeg blev blæst bagover af Campus Sønderborgs placering, arkitektur og åbenhed.

Der var nogle dygtige undervisere, og  jeg satte stor pris på deres undervisningsmetoder. Derudover kunne jeg rigtig godt lide biblioteket, studenterklubben og bare den danske livsstil. Det var nogle fantastiske år på SDU, og jeg håber på at vende tilbage en dag.

Karriere

Jeg bor i London, hvor jeg nu arbejder som Media Lead i et marketingbureau. Min karriere begyndte, da jeg stadig gik på universitet, hvor min specialevejleder henvendte sig. Jeg hjalp hende med at opsætte hendes akademiske artikler, hvilket var det, der kickstartede min nuværende karriere. Nu hvor jeg arbejder som Media Lead, laver jeg lidt af det hele inden for marketing. Vi rådgiver og hjælper vores kunder med de bedste løsninger til de specifikke markeder, og sammen med et team af grafikere og artworkere designer jeg også marketing materialer.

 

Katarina Budrik

“Jeg kan helhjertet sige, at uden Europæiske Studier var jeg ikke nået til dér, hvor jeg er i dag.”

Katarina Budrik
Uddannet: BSc. Europæiske Studier i 2017
Stilling: Konsulent i Europaudvalget i Estlands parlament

 

Uddannelsen

Jeg valgte Europæiske Studier af to grunde. Den ene er den tværfaglige tilgang på studiet, og den anden er det multikulturelle campus og fokus på samarbejde på tværs af grænser, fx med Flensborg Universitet. Derudover kunne jeg godt lide SDU's campus i Sønderborg, som er moderne og bæredygtigt.

Jeg nød virkelig det multikulturelle miljø og diversiteten, både når det gælder medarbejdere og de studerende, hvilket gjorde, at der var en gensidig forståelse for interkulturel kommunikation.

Karriere

Jeg arbejder nu som konsulent i Europaudvalget i det estiske parlament. Mit job handler hovedsageligt om at assistere parlamentsmedlemmer i at navigere i EU’s lovgivning og rådgive dem om Estlands position til møder med Det Europæiske Råd. Jeg kan helhjertet sige, at uden Europæiske Studier var jeg ikke nået til dér, hvor jeg er i dag.

 

Isabelle Walther-Duc

“Fordi studiet kommer så bredt omkring, fik jeg en større forståelse for de processer og de udviklinger, som EU står overfor.”

Isabelle Walther-Duc
Uddannet: Cand.soc. Europæiske Studier i 2016
Stilling: Program assistent ved University of Florida

 

Uddannelsen

Europæisk integration er et fascinerende emne, der omfatter områder som økonomi, politik, kultur, sociale og juridiske udviklinger. Fordi studiet kommer så bredt omkring, fik jeg en større forståelse for de processer og de udviklinger, som EU står overfor.

Jeg synes, at læringsmiljøet var meget aktiverende. Derudover var jeg glad for, at der var stor diversitet blandt os studerende. Som en del af studiet var vi en tur til Bruxelles, hvilket var meget lærerigt, eftersom vi fik lov til at besøge bl.a. Europa-Parlamentet.

Et andet højdepunkt var min praktiktid hos Regionskontoret Sønderjylland-Schleswig i Padborg. Her fik jeg lov til at prøve kræfter med, hvad det vil sige at samarbejde på tværs af grænserne inden for EU. Det var fedt at være en del af et team, der styrkede det dansk-tyske samarbejde. Jeg kunne derfor bruge mit tysk, samtidig med at jeg kunne forbedre mit dansk.

Karriere

I dag arbejder jeg som Program Assistant ved the University of Florida, hvor jeg er ansvarlig for kommunikationen for Sahel Research Group. Jeg står for at producere det ugentlige nyhedsbrev, koordinere sociale medier samt at opdatere Sahel Research Group’s hjemmeside. Efter jeg dimitterede fra SDU, boede jeg et år mere i Danmark, hvor jeg var i praktik som fransklærer på tre folkeskoler. Derefter flyttede jeg med min familie til Florida, hvor vi også bor i dag.

 

Laura van der Meer

“Det, som er fedt ved Europæiske Studier er, at uddannelsen er på et praktisk niveau, men samtidig også på et højt fagligt niveau.”

Laura van der Meer
Uddannet: BSc. Europæiske Studier i 2020
Stilling: Landbrugsmedhjælper

 

Uddannelsen

Jeg ledte meget på internettet og faldt over et campus, som jeg ikke vidste eksisterede. Så tog jeg til åbent hus, søgte ind på Europæiske Studier på SDU og tog afsted. Jeg endte med at blive vanvittigt glad for det. Det, som er fedt ved Europæiske Studier, er, at uddannelsen er på et praktisk niveau, men også et højt fagligt niveau. Det var med til at vække min interesse for forskning.

Jeg var glad for det tætte forhold til mine medstuderende grundet campus’ størrelse. Fordi campus er lidt mindre, så var der rig mulighed for at støde på studerende fra andre uddannelser. På den måde kom vi alle hinanden ved og drog fordel af den synergi, der lå i den slags interaktion.

Karriere

Jeg blev færdig med studiet sidste år og skal læse videre i Nederlandene næste år, hvor jeg skal læse politisk økonomi på Rijksuniversiteit Groningen. Indtil jeg starter, har jeg valgt at prøve kræfter med lidt forskellige ting, såsom landbrugsarbejde, højskoleophold, kreative kurser og frivilligt arbejde. Jeg håber på at få noget praktisk erfaring, før jeg læser videre.

 

Vil du vide mere om uddannelsen, så tag et kig på uddannelsens hjemmeside.

 

Interviews udgivet januar 2021

Sidst opdateret: 16.06.2022