Skip to main content
Navne

Mikkel Brabrand er ny professor i akutmedicin i Odense

Klinisk professor i akutmedicin, Mikkel Brabrand, flytter sit professorat på Syddansk Universitet med tilknytning til Sydvestjysk Sygehus til Odense Universitetshospital pr. 31. januar 2022

Mikkel Brabrand har været en mangeårig aktør inden for akutmedicin i Danmark og var en af ”the founding fathers” af Dansk Selskab for Akutmedicin og efterfølgende formand for selskabet en årrække. Gennem de sidste mange år har han været en aktiv forsker indenfor området og har ca. 130 fagfællebedømte videnskabelige publikationer bag sig. Han blev i 2018 udnævnt til klinisk professor i akutmedicin på Syddansk Universitet med tilknytning til Sydvestjysk Sygehus. Over de sidste mere end 10 år har han opbygget forskningsenheden i akutmedicin på sygehuset fra bunden til en af landets mest produktive.

Hans forskningsområder er primært indenfor at blive bedre til at finde patienter i både høj og lav risiko for forværring, effekten af organisatoriske ændringer af det akutte sundhedsvæsen og optimering af klinisk behandling af almindelige tilstande (eksempelvis iltbehandling til patienter med forværring af rygerlunger). Endvidere har Mikkel et stort, veletableret, regionalt, nationalt og internationalt netværk og aktivt samarbejde med flere andre forskergrupper verden over.

Med sin tiltrædelse som klinisk professor i akutmedicin på Odense Universitetshospital kommer Mikkel Brabrand til at indgå i forskningsenheden på afdelingen.

Han bor i Odense med sin kone og to sønner. Den sparsomme fritid bruges på familien, venner, rejser, og læsning af dårlige, men medrivende, knaldromaner

Mød forskeren
Mikkel Brabrand

Klinisk professor i akutmedicin, Mikkel Brabrand, flytter sit professorat på Syddansk Universitet med tilknytning til Sydvestjysk Sygehus til Odense Universitetshospital pr. 31. januar 2022.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 05.11.2021