Skip to main content
Navne

Mai-Britt Guldin er ansat som professor i rehabilitering og palliation ved KI og REHPA.

REHPA, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet ansætter cand.psych., ph.d. Mai-Britt Guldin som professor i rehabilitering og palliation. Hun bliver samtidig forskningsleder for REHPA.

REHPA er Danmarks nationale videnscenter for rehabilitering og palliation, dvs. lindrende behandling af personer med livstruende sygdom, og som sådan passer Mai-Britt Guldin og hendes forskning på bedste vis til den nye stilling.

Mai-Britt Guldin har siden 2006 lavet forskningsprojekter indenfor palliativ indsats med fokus på tab, sorg, pårørende og psykisk lidelse med et overordnet tema om at forebygge lidelse og forbedre hjælpen til mennesker med kronisk og livstruende sygdom.

Siden 2016 har hun sammen med kolleger kørt forskningsprogrammet Tab & Sorg på Forskningsenheden for almen praksis, hvor hun med et folkesundheds- og sundhedstjenesteperspektiv har medvirket til systematiske studier om danskernes reaktioner på tab og nogle af verdens største studier om sorg. Hun har desuden indgået i omfattende bestyrelsesarbejde i bl.a. Kræftens Bekæmpelse, DMCG-PAL, Landsforeningen Liv & Død samt i European Association for Palliative Care, hvor hun var medlem af Board of Directors fra 2015-2019.

Mai-Brit Guldin har således opbygget en unik profil indenfor palliativ indsats, hvor hun også har arbejdet meget med formidling. Hun er forfatter til fem bøger om tab og sorg, en lang række bogkapitler indenfor palliativ indsats, og hun er skribent på bl.a. Netdoktor og Altompsykologi samt en meget populær foredragsholder.

Mai-Britt Guldin har siden 2003 haft sin primære ansættelse i palliativ indsats ved Enhed for lindrende behandling, Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital og sideløbende været tilknyttet Forskningsenheden for almen praksis i Aarhus samt deltaget i en række nationale forskningsprojekter. Hun har desuden været tilknyttet som underviser på en række institutioner, bl.a. Specialeuddannelsen for almen medicin, Dansk Psykologforenings specialistkurser, Folkekirkens Uddannelsescenter mm.

Mai-Britt Guldin er født i Sønderborg i 1969 og opvokset i Sønderjylland. Hun er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 1998 og specialist i psykoterapi i 2007. Hun forsvarede sin ph.d.-afhandling ved Aarhus Universitet i 2012 og var derefter postdoc og seniorforsker ved Forskningsenhed for almen praksis i Aarhus og Enheden for lindrende behandling, Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital.

Privat bor Mai-Britt Guldin i Aarhus Midtby med sin kæreste og to børn, Carl-Emil (20 år) og Sisse-Mai (18 år).

REHPA er Danmarks nationale videncenter for rehabilitering og palliation. Vi arbejder for at samle, skabe og dele viden om rehabilitering og palliation til gavn for mennesker med livstruende sygdomme, og vi arbejder samtidig for koordinering og sammenhæng mellem de to felter – i hele forløbet, under og efter sygdom og frem til mulig død samt for de efterlevende

Du kan læse mer om REHPA her

 
Mød professoren
Mai-Britt Guldin
Redaktionen afsluttet: 17.05.2021