Skip to main content
DA / EN

Finn Skårderud er udnævnt til adjungeret professor i spiseforstyrrelser

Finn Skaarderud bliver tilknyttet forskningsenheden i Psykiatri ved Klinisk Institut, SDU

Finn Skårderud er født 27. oktober 1956. Han er norsk forfatter, psykiater, psykoterapist og professor. Han er udnævnt til adjungeret professor i spiseforstyrrelser ved Klinisk Institut, SDU. Han er derudover også adjungeret professor ved Norwegian School of Sports, Oslo.

Finn Skårderud er internationalt anerkendt ekspert i spiseforstyrrelser. Han er medstifter af og med i bestyrrelsen for Norwegian Institute  for Mentalizing. Han driver en privat klinik, og er chefpsykiater for The Norwegian Olympic Committee og arbejder med elitesportsudøvere. 

SULT

I 2014 grundlagde Finn Skårderud Institut for Spiseforstyrrelser med base i en villa i Oslo; Villa SULT. Det er en non-profit organsation, som stiler efter det højeste niveau inden for behandling, forskning og uddannelse. Instituttet siger også efter at være aktivt involveret i den kreative dialog med samfundet. I 2018 var Finn Skårderud medstifter af den danske søsterorganisation: SULT-akademiet. 

- Jeg ser virkelig frem til at styrke mit i forvejen tætte samarbejde med mine danske kolleger. Jeg ser frem til at arbejde mod en bedre forståelse for og behandling af spiseforstyrrelser og de dertil relatereder udfordringer, siger Finn Skårderud

Finn Skårderud har udgivet 20 bøger, mere end 150 kapitler til bøger, utallige artikler og podcast. Han har medvirket til mange udsendelser i radio og tv. Han skriver på fast basis til den norske avis Aftenposten og den danske avis Information. 

Finn Skårderud
Finn Skårderud
Redaktionen afsluttet: 13.03.2020