Skip to main content
DA / EN

Danfoss-donationer til Mads Clausen Instituttet

Mads Clausen Instituttet har over en periode modtaget flere donationer fra forskellige Danfoss-fonde. Donationerne tilgodeser forskellige formål på MCI og bidrager til erhvervelse af udstyr, der støtter såvel undervisning som forskning.

Danfoss Uddannelsesfond har bevilliget 61.300 kroner til udvikling af 20 kreative værktøjskasser, der hovedsagligt har til formål at støtte de kreative kurser for ingeniørstuderende på uddannelsen Innovation and Business.

Yderligere har Fabrikant Mads Clausen Fonden doneret 45.000 kroner til embedded hardware-udstyr, der skal understøtte undervisning og forskning primært på Mekatronik-uddannelsen på MCI. Udstyret udgør bl.a. Arduino microcontrollers samt specialiseret hardware og elektronik for mere forskningsorienterede projekter.

Sidst men ikke mindst har Fabrikant Mads Clausen Fonden bevilliget 50.000 kroner til en state-of-the-art pådampningskilde, som skal indgå i et såkaldt cluster deponeringssystem, der anvendes til fremstilling af organiske solceller og lystransistorer. Pådampningskilden er allerede indkøbt og i funktion på MCI, hvor den vil være med til at øge kompleksiteten og effektiviteten af solceller og lystransistorer.

For yderligere information, kontakt venligst institutleder Horst-Günter Rubahn, tlf. 6550 1190 eller e-mail rubahn@mci.sdu.dk.

 

Foto: Fleksibel organisk solcelle.

Redaktionen afsluttet: 06.02.2015