Skip to main content
DA / EN

Ny fremtid for Danfoss-teknologi på SDU

Det nye RollFlex-center blev vist frem, da Jørgen Mads Clausen forleden besøgte Mads Clausen Instituttet. Dele af centret stammer fra et forhenværende Danfoss-produktionsanlæg.

Danfoss donerede for nogen tid siden et såkaldt rulle-til-rulle (R2R) printanlæg til Mads Clausen Instituttet, SDU, og nu er anlægget blevet del af et større laboratorium på MCI – RollFlex-laboratoriet. Forleden viste instituttet det nye laboratorium frem for Jørgen Mads Clausen, mangeårig direktør og nu bestyrelsesformand for Danfoss.
-Det betyder meget for Mads Clausen Instituttet, at vi nu har RollFlex-laboratoriet i huset. Nu kan vi afprøve bl.a. nye løsninger i DEAP-materialer (Dielectric ElectroActive Polymer, red.) eller fleksible solceller i større skala og på den måde bringe forskningsbaseret teknologi tættere på erhvervslivet og industrien, sagde institutleder Horst-Günter Rubahn i sin velkomst til Jørgen Mads Clausen.

Del af innovationsprojekt-center
Anlægget er en del af et nyt Interreg Deutschland-Danmark-projekt, RollFlex, der bl.a. skal bruges til en opskalering af produktionen af fleksible organiske solceller og lysdioder. Det fortalte leder af RollFlex-anlægget, lektor Morten Madsen, mere om.
-Sammen med faciliteterne hos vores projektpartnere fra Christian-Albrechts-Universitet zu Kiel, virksomhederne FUMT R&D Functional Materials i Kiel og Stensborg A/S i Roskilde, danner anlægget på MCI et innovationsprojekt-center. Det skal bidrage til udviklingen af det store markedspotentiale for bæredygtige energiløsninger, der findes i den dansk-tyske grænseregion, sagde Morten Madsen.
Der er også planer om at integrere R2R-centret i forskellige undervisningsaktiviteter for at sikre, at de studerende får gavn af de unikke muligheder. Jørgen Mads Clausen fik også vist, hvordan forskere på MCI vil bringe DEAP-materiale til anvendelse i ultralyds-transducer i ultralyds-flowmetre.

Solenergi vil overgå vindenergi
Jørgen Mads Clausen takkede for invitationen og sagde, at han var glad for at se, at MCI har så mange idéer til brugen af anlægget, der har en baggrund i Danfoss PolyPower. Jørgen Mads Clausen tilføjede, at han var begejstret over at se de nye aktiviteter indenfor fleksible solceller og forudsagde, at brugen af solenergi i fremtiden vil overstige brugen af vindenergi.

Nyerhvervet Innovation Lab
Et spritnyt Innovation Lab er netop blevet føjet til MCI’s faciliteter, og det indbyder til kreativ produktudvikling, lige fra idégenerering til prototyper. Det er opført med baggrund i en donation fra Bitten og Mads Clausen Fonden og blev således også vist frem for Jørgen Mads Clausen.
-Dette Innovation Lab er et meningsfuldt supplement til MCI’s portefølje af faciliteter, og jeg glæder mig over at både studerende, forskere og virksomheder kan få gavn af at bruge det”, sagde Jørgen Mads Clausen.

For yderligere information om RollFlex-projektet, se www.rollflex.eu.

Foto: I midten Jørgen Mads Clausen og til venstre lektor Morten Madsen.


Redaktionen afsluttet: 01.09.2016