Skip to main content
DA / EN

Ingeniørstuderende skubbede cykelprojekt i gang

Svendborg Kommune har sat gang i et projekt, der skal gøre det attraktivt at cykle. Studerende fra Innovation and Business kickstartede projektet.

I fremtiden skal det være nemmere og mere sikkert at cykle i Svendborg. I samarbejde med COWI har Svendborg Kommune engageret byens tre gymnasier til at hjælpe med at få det til at ske, og forleden blev projekt SmartBiking sat i gang med et kick-off event på Svendborg Erhvervsskole. Det skete med assistance fra fem studerende fra ingeniøruddannelsen Innovation and Business fra SDU Sønderborg.

Brainstorming med 220 gymnasieelever

Ved kick-off arrangementet var 220 elever fra både STX, HTX og HHX i Svendborg samlet en hel formiddag for at arbejde med brainstorming og idégenerering med cykeltransport som omdrejningspunkt. En af de fem Innovation and Business-studerende gav eleverne en introduktion til to brainstorming-metoder, og herefter blev eleverne delt op i grupper for at arbejde med idégenereringen. Formiddagen igennem hjalp de fem ingeniørstuderende eleverne, der arbejdede ihærdigt og engageret.

500 gode idéer

Og det kom der rigtig mange idéer ud af – faktisk flere end 500. Til stor overraskelse for flere af eleverne selv.

-Jeg er virkelig overrasket over, hvor godt det her har fungeret, sagde Rasmus Kroman, der går i 2.g på HHX. Jeg kan bedst lide matematik og teoretisk arbejde, men det har været sjovt at prøve en rigtig idégenereringsproces og se, at man faktisk kan lære at tænke anderledes og blive mere kreativ, sagde Rasmus Kroman.

Resultater på messe

Henover de næste måneder skal gymnasierne arbejde videre med idéerne, og de skal blandt andet bruges til at danne indhold til forbrugerundersøgelser, kampagnemateriale samt design og udvikling af koncepter for ny, intelligent cykelparkering. Hvad der kommer ud af de mange gode idéer og anbefalinger vil vise sig d. 3. november, hvor Svendborg Erhvervsskole som afslutning på projektet afholder en messe, hvor projektets resultater vises frem.

Se fotos fra dagen på Facebook - www.facebook.com/innovationandbusiness. På billedet her på siden ses gymnasieelev Rasmus Kroman.

Er du lærer i gymnasiet, kan du sende dine elever i innovationscamp ved ingeniørstuderende fra Innovation and Business – se her Innovation and Business Camp.

Redaktionen afsluttet: 08.09.2014