Skip to main content

Forskere blev hædret med BHJ-priser

En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, uddelte fredag to forskningspriser ved BHJ Award på Alsion i Sønderborg.

Af Sune Holst, , 07-11-2022

“Vi er dybt taknemmelige over, at BHJ Fonden støtter stærkt op omkring SDU. Fonden spiller en vigtig rolle i for Sønderborg og ikke mindst forskerne på SDU’s campus i byen.”

Sådan lød det fra leder for Mads Clausen Instituttet, professor Horst-Günter Rubahn, da han i forbindelse med BHJ Award uddelte to priser. 

BHJ Fonden, som har fokus på at støtte initiativer, der kan styrke udviklingen fortrinsvis i Sønderjylland, har igennem mere end 10 år støttet op omkring SDU med forskellige priser til studerende, forskere og undervisere, som har udmærket sig på Campus Sønderborg.

Prisen ’BHJ Young Researcher Award’ gik til Klarissa Lueg fra Institut for Design og Kommunikation ved SDU, som modtog 50.000 kroner for at have publiceret ekstraordinære forskningsresultater indenfor de seneste tre år, samt at have leveret forskning til gavn for Sønderborg og virksomheder i og omkring byen. 

’BHJ Innovation Award’ gik til kvartetten Jacek Fiutowski (MCI), Arkadiusz Goszczak (MCI), Lars Duggen (CIM) og Andrei-Alexandru Popa (CIM), som i et samarbejde på tværs af institutter og fagekspertiser bl.a. har formået at udvikle en sensor, som langt hurtigere end nuværende metoder kan screene hospitaler for multiresistente bakterier. Det sparer hospitalerne både tid og penge. 

Ved ceremonien blev der endvidere uddelt en pris til Ali Asadi og Beatrice Bernasconi, som løb med sejren i ’2022 Behavior Change Challenge’, hvor de via nudging og generel oplysning havde formået at flere til at slukke skærme på campus efter endt undervisning.  

Redaktionen afsluttet: 07.11.2022