Skip to main content

Center for Industriel Elektronik - Stafetten gives videre

Direktør for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, træder tilbage som konstitueret leder for Center for Industriel Elektronik (CIE) og overlader roret til Dr. Thomas Ebel, der fremadrettet skal stå i spidsen for den store regionale satsning. Lederskiftet markerer samtidig et skift fra planlægningsfasen til den mere håndgribelige opstartsfase.

Det er godt og vel et år siden, at Danfoss, Linak, Bitten og Mads Clausen Fonden, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU gik sammen om at etablere Center for Industriel Elektronik. Et unikt samarbejde, som ikke har set lige i Danmark. Hverken før eller efter. Om et år står den nye CIE-bygning færdig.

Det synlige bevis for fremdriften ses uden for Alsion, hvor en 11. blok er ved at slutte sig til de eksisterende. 236 bærende pæle er allerede banket i jorden. De første betonelementer rejser sig mod himlen. Fundamentet er blevet lagt.

Det samme gælder ikke blot for bygningen, men for hele den enorme satsning, som skal ende ud med at blive et fyrtårn for industriel elektronik.
Det fortæller den tidligere konstituerede leder for SDU Electrical Engineering og dets nye Center for Industriel Elektronik, professor Horst-Günter Rubahn.

- Vi har brugt det første år på at sammenstykke og finpudse en masterplan, samtidig med, vi lidt efter lidt er nået nogle af de mål som vi i partnerkredsen havde sat os.

Professor Horst-Günter Rubahn fortæller videre, at man ved selvsyn kan konstatere, at byggeriet går som planlagt, samtidig med, at 23 studerende til den nye uddannelse overgår forventningerne.

- Derudover så har vi ansat yderst kompetente medarbejdere. Inklusiv vor nye leder, Dr. Thomas Ebel.

Eksekveringsfasen

Og hermed giver Horst-Günter Rubahn stafetten videre til sin landsmand, som kommer fra en baggrund i elektronikindustrien. Han har arbejdet ved Siemens i Tyskland og Italien og kommer til SDU fra en toppost i den tyske virksomhed FTCAP GmbH, hvor han har været administrerende direktør siden 2011. Dr. Thomas Ebel tiltrådte d. 15. august.

- Nu træder vi ind i eksekveringsfasen, fortæller Dr. Thomas Ebel.

Den nye leder for CIE har allerede sat sig fodaftryk på flere punkter og trukket på sit omfattende netværk inden for effektelektronik.

- Om mere eller præcist et år, står den nye bygning færdig. Netop nu er vi i gang med at bestille det udstyr, som skal udgøre de laboratoriefaciliteter, som ikke blot vil give regionen og de lokale virksomheder, men hele industrien for energieffektivisering et løft, fortæller Thomas Ebel.

Til den tid, understreger den nye leder for CIE, vil der også være indgået formaliserede partnerskaber med industripartnere, et godt samarbejde mellem Odense og Sønderborg inden for Electrical Engineering vil være sikret og så er det planen, at halvdelen af medarbejderstaben skal være på plads.
- Jeg kan afsløre, at vi netop har sikret os to yderst kompetente medarbejdere, en professor og en lektor, siger Thomas Ebel.

Den 23. november markeres endnu en milepæl, når Center for Industriel Elektronik indbyder til rejsegilde. Den nye CIE-bygning står færdig i sommeren 2019, og er umiddelbart herefter klar til brug.

 

 
Redaktionen afsluttet: 17.09.2018