Skip to main content

BHJ Fonden delte priser ud til SDU-forskere på Industriens Dag

Forskerne Ferran Giones og Jani Lamminaho modtog hver 25.000 kroner, da BHJ Fonden uddelte priser i forbindelse med Industriens Dag på Mads Clausen Instituttet ved SDU Sønderborg.

En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, uddelte to forskningspriser ved Industriens Dag på SDU Sønderborg i sidste uge. 

- Vi er dybt taknemmelige over, at BHJ Fonden støtter stærkt op omkring SDU. Og det har en effekt. De midler vi har modtaget til vores rulle-til-rulle-faciliteter fra fonden og Danfoss har betydet, at vi er gået fra et spirende forskningsområde til big business, lød det fra professor og leder for Mads Clausen Instituttet (MCI), Horst-Günter Rubahn. 

Der blev uddelt to priser, nemlig Young Scientist Award og Innovation Award, som gik til henholdsvis Ferran Giones og Jani Lamminaho, der blev hædret for forskning, som har skabt værdi for Sønderborg og den omkringliggende industri. 

Skaber værdi for virksomheder i Sønderborg-området

Ferran Giones har i sin forskning arbejdet intenst på at udrede, hvordan universitet bedst muligt får konverteret den nyeste viden og de nyeste teknologier om til værdi for virksomheder i Sønderborg-området. 

- Der skal lyde et kæmpe tak BHJ Fonden. Det er i starten af karrieren svært at finde finansiel support til ens forskning, men dette er et stort rygstød. Prisen går dog ikke kun til mig, men til hele MCI, min sektion og alle de fantastiske kollegaer, som har gjort dette muligt. Forskning sker i fællesskab, både med virksomheder og på tværs af landegrænser, lød det i takketalen fra lektor Ferran Giones. 

Jani Lamminaho, som er uddannet ingeniør, blev hædret for sine innovative løsninger i forbindelse med udviklingen af mere effektive og stabile organiske solceller. 

Stort tilløbsstykke

Over 70 deltagere, som repræsenterede 32 forskellige virksomheder, var troppet op for at høre og snakke med forskere fra Mads Clausen Instituttet Center for Industriel Elektronik i forbindelse med prisoverrækkelserne, som blev uddelt i forbindelse med Industriens Dag. 

Her fik virksomhedsrepræsentanterne mulighed for at dykke ned i og blive klogere på de seneste fremskridt inden for elektronik, grøn energi, billeddiagnosticering, innovation, simulering og modellering.
 
Redaktionen afsluttet: 05.11.2019