Skip to main content
Kandidatafslutning

Festlig afslutning for Humanioras kandidater

De humanistiske kandidater anno 2018 blev i går fejret med musik, sang, en ny undervisningspris og en veloplagt festforelæsning ved lektor Anette Grønning.

Knap 400 nye og forventningsfulde humanistiske kandidater og deres familier fyldte tirsdag 3. juli U45 til den årlige kandidatafslutning på Humaniora.

Dekan Simon Møberg Torp begyndte eftermiddagen med at rose Humanioras nyuddannede kandidater for deres flotte indsats. Og sammenlignede kandidaternes præstation med de professionelle fodboldspillere, som i øjeblikket dyster om at blive verdens bedste ved VM i Rusland. 

 

 

Spiller med blandt de bedste

Til de studerende sagde dekanen bl.a.:

- I har også været i talrige træningslejre for at kunne præstere jeres ypperste – her kalder vi det bare eksaminer og specialeskrivning. I har også kvalifikationerne til at spille med blandt de bedste – og i modsætning til de danske VM-spillere, der forleden måtte drage slukørede hjem fra Rusland efter straffesparksdramaet mod Kroatien. Ja så har I faktisk allerede vundet, fordi I har gennemført en videregående uddannelse, som kommer til at få betydning resten af jeres liv, lød det i dekanens tale til kandidaterne.

 

Årets underviser

Derefter var det tid til at uddele Det Humanistiske Fakultets undervisningspris for første gang. I år gik prisen til lektor Katrine Frøkjær Baunvig fra Religionsstudier. Hun fik prisen med bl.a. denne motivering fra de studerende:

- Katrine er frisk og sprudlende, meget vidende, initiativrig og engageret på et meget højt niveau. Hun er fagligt meget dygtig. Der er ingen tvivl om, at hun er helt vild med sit felt, og den begejstring smitter af på de studerende, begrundede dekan Simon Møberg Torp.

Og overrakte så prisen til en meget glad Katrine Baunvig Frøkjær, der stolt hævede diplomet, som var det en VM-pokal, hun havde vundet.

 

 

Sang og samtaler

Derefter fik sangerne Stine Danving og David Kragh med Marcus Bernach Larsen på flygel, publikum på dupperne med et underholdende musikalsk potpourri med sange på både dansk, fransk, tysk og engelsk.

Og så var det tid til årets festforelæsning af lektor Anette Grønning fra Medievidenskab.

Hun opfordrede først de nye kandidater til at huske og bruge deres evner til at undrer sig og være nysgerrige – ja faktisk irriterende nysgerrige – også uden for universitetet.

Og forklarede så om sin egen undren over, hvad voksne mennesker i magtfulde positioner dog foretager sig på det ellers så ungdommelige medie Snapchat, og hvordan den undren var blevet til en vigtig del af hendes seneste bog, Digitale samtaler.

- Jeg fulgte de Christiansborg-politikere, der er aktive på Snapchat i to måneder med særligt fokus på de tre mest snapchattende; SF-formand Pia Olsen Dyhr og udenrigsminister Anders Samuelsen og familieordfører Laura Lindahl, begge fra Liberal Alliance. Og det var meget tydeligt at politikerne leger med mediet og har meget flydende grænser mellem det private og det professionelle. Det er fun, fitness og family og en smule hårdt arbejde, som præger politikernes snaps, forklarede Anette Grønning til de nye kandidater og deres familier.

Og hun uddybede:

- Men hvad sker der med tilliden og troværdigheden, når politikerne bruger medierne på den måde, får vi lyst til at stemme på dem til næste folketingsvalg? Meget tyder på, at det netop er det, politikerne arbejder på gennem deres snaps. Eksempelvis forklarer Laura Lindahl, at hun gennem Snapchat får nogle bilaterale samtaler med helt andre mennesker, end dem hun normalt er i kontakt med. På den måde kan man sige, at den demokratiske samtale er flyttet fra forsamlingshuset til sociale medier som Snapchat mv.

 

Følg dit hjerte

Så var det blevet tid til at sende Humanioras nye kandidater godt ud i verden. Og det gjorde dekan Simon Møberg Torp med et rigtig godt råd, som Apples grundlægger Steve Jobs også gav til de studerende på Stanford University for en del år siden.

”Spild ikke tiden med at leve andre menneskers liv. Lad ikke larmen fra andre menneskers meninger drukne din egen indre stemme. Og vigtigst af alt, hav modet til at følge dit hjerte og din intuition. De ved på en eller anden måde allerede, hvad du I virkeligheden gerne vil være. Alt andet er sekundært”.

Redaktionen afsluttet: 04.07.2018