Skip to main content
Bevillinger

De får HUM SEED-midler

Fem lovende forskningsprojekter har modtaget midler fra forskningsstøtterådet på Humaniora i den seneste HUM SEED-ansøgningsrunde. Næste ansøgningsfrist til HUM SEED er 1. maj 2019.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 29-03-2019

Forskningsstøtterådet på Humaniora har bevilget vinterens HUM SEED-støtte til fem forskellige projekter som undersøger, hvordan AIDS har påvirket homoseksuelle liv og kulturer, hvordan man kan forstå total religiøs hengivenhed, hvordan historikere i Romerriget forstod og formidlede romersk imperialisme, hvordan mennesker konkret organiserer sameksistensen med de førerløse teknologier, hvilken effekt guidede læsninger har på personer med tidlig demens. 

Det er tanken med HUM SEED-bevillingerne, at de skal få lovende forskningsprojekter til at vokse sig så stærke, at de efterfølgende kan realiseres som eksternt finansierede forskningssatsninger. Næste ansøgningsfrist til HUM SEED-midler er 1. maj 2019.

AIDS, Romerriget og religiøsitet

Michael Nebeling Pedersen undersøger i sit projekt, hvordan AIDS-epidemien påvirkede de homoseksuelle miljøer og på hvilke måder sygdommen blev indlejret i homoseksuel subjektivitet, politik, kunst, praksis og intimitet fra 19812000? Og hvordan har krisen endvidere tegnet konturerne og præmisserne for samtidig homoseksuel subjektivitet, kunst, praksis, intimitet og medborgerskab i Danmark fra 2000-2018?

Laura Feldt undersøger i sit projekt, hvordan radikal religiøs hengivenhed opstod både i antikkens religioner og frem til Europa opstod i den tidligere middelalder. Målet med projektet er at give os en bedre og mere bred forståelse af, hvad total religiøs hengivenhed er. 

Jesper Majbom Madsen undersøger i sit projekt, hvordan historikere i Romerriget forstod og formidlede romersk imperialisme til deres samtid og hvordan oldtidens historikeres opfattelse af magt og magtanvendelse påvirker moderne historieskrivnings forståelse af det romerske imperium.

Førerløse biler og læsning

Kristian Mortensen vil med sit projekt gennem et socio-kulturelt perspektiv sætte fokus på, hvordan mennesker konkret organiserer sameksistensen med de førerløse teknologier. Hvordan sker denne organisering i forskellige samfund og ’transportkulturer’.

Gitte Rasmussen sætter i sit projekt fokus på Læseforeningen praksis for guidet læsning for borgere, der er diagnosticeret med demens i tidlige faser og deres pårørende. Projektet undersøger, om og i givet fald hvordan Læseforeningens praksis kan siges at have en effekt på de involverede borgere og pårørende.

Se mere om HUM SEED her

Redaktionen afsluttet: 29.03.2019