Skip to main content
Bevilling

EU-bevilling til at undersøge middelalderens kunst og ritualer

Center for Middelalderlitteratur har sammen med to partneruniversiteter modtaget 6,7 mio. kr. fra EU til at opbygge et netværk for studier af middelalderens kunst og ritualer.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 26-01-2021

Hvordan kan man undersøge middelalderens visuelle kunst, litteratur og performancekunst på en mere sammenhængende måde?

Det har Center for Middelalderlitteratur, grundforskningscentret på Humaniora, netop fået en EU-bevilling til at undersøge sammen med Centre for Medieval Studies, University of Bamberg og det nyoprettede Centre for Medieval Arts & Rituals, University of Cypres.

Det nye internationale netværk for middelalderens kunst og ritualer vil gennem tværdisciplinære studier på tværs af de tre institutioner og med en række andre partnere finde vej til nye forståelser af ritualer, ritualisering og performance i middelalderen, og derigennem udvikle forskningsfeltet.

Fokus på outreach

Netværket planlægger også en række aktiviteter, som kan bringe den nye viden om middelalderens kunst og ritualer videre ud til både forskningsverden og samfund generelt. Der skal fx både afvikles webinarer, sommerskole, workshops, ekspertbesøg på de forskellige institutioner, konferencer og en række andre outreach-aktiviteter i løbet af bevillingsperioden.

EU-projektet går officielt i luften 1. februar 2021 og afsluttes ved udgangen af 2023.

Redaktionen afsluttet: 26.01.2021