Skip to main content
Human-Robot Interaction Lab Sønderborg

Cross Culture Forum

Projekt Team

Principal Investigator: Kerstin Fischer
Co-PIs: Oliver NiebuhrSøren Wind EskildsenMaria Alm
PostDoc: Maria V. aus der Wieschen
Assistenter: Emanuelly Karla de Santana, Selina Sara Eisenberger
Webinhold: Sascha Steinhoff

Facebook siden: Cross Culture Forum

Om Projektet

Cross Culture Forum er et projekt finansieret af BHJ Fonden med målet at samle observationer om interkulturelle forskelle og kommunikationsproblemer i området omkring den dansk-tyske grænse, at strukturere og organisere disse observationer og give viden til bage til folket i form af en quiz. Kernen af projektet er en Facebook side, der giver en platform til diskussion om aspekter af kultur i Danmark og Tyskland, og den retter sig mod alle, der har observeret interkulturelle forskelle mellem de to kulturer, f.eks. fordi de bor eller kommunikerer på tværs af grænsen, eller som bare kan bidrage med kulturel viden. Projektets mål er at udvide den kulturelle bevidsthed og fremme dialogen mellem danskere og tyskere.

Konkret, poster vi en gang om ugen for at sætte en diskussion i gang, om nogle interkulturelt relevante temaer, hvor de deltagende kan kommentere og dele deres egne erfaringer. Forummet er interaktivt, og de deltagende er velkommen til at sende enmeforslag ind til videre diskussion. Et sådant emneforslag kunne enten være en generel kulturel observation, en specifik situation den deltagende har oplevet og gerne ville dele og høre andres meninger om, eller et spørgsmål om den anden kultur.

Cross Culture Forumm er tresproget og deltagerne er velkommen til at bidrage på tysk, dansk og engelsk; det sprog de har det bedst med.

Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab

  • Campusvej 55
  • Odense - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 10.02.2023