Skip to main content

Klogere på valg af uddannelse

50 unge greb chancen for at blive studerende for en dag, da Ingeniøruddannelserne på SDU inviterede indenfor den 31. maj 2013.

50 unge mennesker, der kom fra hele landet, fik en eftermiddag sammen med de ingeniørstuderende, som viste rundt og fortalte om fag, projekter, undervisningsform og studiemiljø. Dermed fik deltagerne mulighed for at blive studieafklarede inden ansøgningsfristen den 5. juli.

Er det noget for mig?
”Jeg er her i dag for at undersøge, om Robotteknologi er noget for mig. Jeg synes, at uddannelsen lyder spændende, og jeg regner med, at jeg efter i dag finder ud af, om den skal stå øverst på min prioriteringsliste. Samtidig synes jeg, at det er rart at se stedet og møde de studerende,” siger Mathias Højborg Egebjerg fra Nykøbing Sjælland.

Ud over spørgsmål til, hvordan det er at læse til ingeniør, blev der også spurgt til studiemiljø, fagenes indhold og Odense som studieby.

Tæt på de studerende
Nogle af deltagerne gik stadig i gymnasiet, mens andre holdt sabbatår, stod foran en omskoling eller var i gang med en anden universitetsuddannelse.

Line Jespersen, der også havde også taget turen fra Sjælland til Fyn for at blive klogere på sit studievalg, fulgtes med Kemi- og Bioteknologi-studerende:

”Jeg regner med at starte på Kemiteknik og er næsten afklaret, men da jeg bor på Sjælland, vil jeg gerne være helt sikker på mit valg af universitet,” siger Line Jespersen fra Køge STX og fortsætter:

”Det er vigtigt for mig, at jeg kan have min hest med, når jeg flytter - og det kan jeg her i Odense.”

Bliv studerende for en dag
Efter sommerferien er der igen mulighed for at blive studerende for en dag på Ingeniøruddannelserne på SDU. Kontakt os på dfk@tek.sdu.dk eller tlf. 6550 7522

Redaktionen afsluttet: 03.06.2013