Skip to main content
DA / EN

Visionær italiensk fysiker er adjungeret professor på SDU

Teknisk Fakultet har adjungeret den italienske professor i teoretisk fysik Gian Paolo Brivio for hans ekspertise inden for overflade- og materialeforskning.

Professor Gian Paolo Brivio har netop fået æren af at blive udnævnt til adjungeret professor på Mads Clausen Instituttet. Hans primære forskningsfelt fokuserer på teoretiske problemer i overflade- og materialeforskning.

Til daglig er han professor ved Department of Materials Science på University of Milano-Bicocca, men har et tæt samarbejde med SDU, der blandt andet har manifesteret sig i adskillige forelæsninger.

Han har siden 1980’erne arbejdet tæt sammen med professor Horst-Günter Rubahn, der er institutleder på Mads Clausen Instituttet. I 2007 startede de sammen ph.d.-netværket PCAM (Physics and Chemistry of Advanced Materials), der fostrer udvekslingssamarbejde mellem europæiske universiteter.

I indstillingen som adjungeret professor beskrives Gian Paolo Brivio som ’ekstraordinært intelligent, innovativ og videnskabeligt visionær’ og en ’vigtig personlighed i det italienske videnskabelige landskab’. Med udnævnelsen får SDU en enestående videnskabelig ressource tilknyttet.

Redaktionen afsluttet: 26.02.2015