Skip to main content

Skærmtid og fysisk aktivitet i fokus hos ny professor

Cand.scient., ph.d. Anders Grøntved (38) er udnævnt til professor (mso) i fysisk aktivitet og folkesundhed.

Anders Grøntved har gennem de seneste 10 år gennemført forskning i betydningen af fysisk aktivitet og adfærd med skærmmedier for sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse blandt børn, unge og voksne. Hans forskning på dette område har vundet stor international anerkendelse, som han deler med sin forskningsenhed, der pt. består af femten medarbejdere. Forskningsenheden er placeret på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet (SDU).

Det var en uddannelse som epidemiolog ved Maastricht Universitet i Holland, der for alvor fik ham på sporet af at arbejde med forebyggelsesforskning. I dag arbejder forskningsenheden med projekter, der spænder fra at evaluere effekten af folkeskolereformen på fremme af fysisk aktivitet blandt skolebørn til at undersøge hvilken indflydelse brug af skærmmedier har for fysisk inaktivitet, søvn og stress. I enheden arbejdes der også på at udvikle og forbedre metoder til at måle børn og voksnes fysiske aktivitet og brug af skærmmedier. Forskningen er bl.a. støttet af en bevilling fra det Europæiske forskningsråd (European Research Council) og TrygFonden.

Anders Grøntved er uddannet cand.scient. i idræt og sundhed fra SDU, hvor han forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2013. Under sin ansættelse har han tillige haft en række forskningsophold på Harvard University, Harvard T.H. Chan School of Public Health. Han er medlem af det danske Vidensråd for Forebyggelse.

Anders Grøntved er vokset op i en lille landsby i Vendsyssel og er student fra Dronninglund Gymnasium. Han bor med sin samlever, Grete Skøtt Pedersen i Svendborg med deres tre børn på to, syv og ni år, Marie, Viggo og Sofie.
Mød forskeren

Anders Grøntved, professor i fysisk aktivitet og folkesundhed ved Idræt og Biomekanik, SDU.

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 07.03.2019