Skip to main content

Odd Fellow Ordenens forskerpris til to SDU-professorer

De to SDU-professorer, Boye L. Jensen og Jes Lindholdt har modtaget Odd Fellow Ordenens forskerpris for 2016 på 250.000 kroner, som de deler. De får prisen for deres internationalt anerkendte forskning i Hjerte-Kredsløbssygdomme.

Boye L. Jensen og Jes Lindholt har i deres forskning begge fokus på sygdomme, der rammer store dele af befolkningen. Boye L. Jensens forskning har over flyttet forståelsen for, hvordan folkesygdommen forhøjet blodtryk opstår og særligt nyrernes betydning. Hans seneste forskning er meget lovende i forhold til at etablere nye mere målrettede behandlinger og har givet indsigt i årsager til forhøjet blodtryk hos gravide kvinder, svangerskabsforgiftning.

Jes Lindholts forskning har fokus på abnorme udposninger på legemspulsåren, aneurismer, og han har gennem store screeningsundersøgelser kunnet kortlægge og være med til at forebygge og behandle denne risikable tilstand. Hans seneste forskning ved at kombinere screeningsundersøgelser for udposninger og åreforkalkning synes meget lovende for folkesundheden generelt.

Karakteristisk for begge professorer er, at de er fokuserede på, at forskningen hurtigt skal kunne omsættes i behandlingen af patienter.

De modtog prisen i lørdags hos Odd Fellow Ordenen i Frederikshavn.

Redaktionen afsluttet: 04.05.2016