Skip to main content

Mød fem alumner fra Erhvervsøkonomi

Her kan du møde fem alumner fra en erhvervsøkonomisk uddannelse, der fortæller om studietiden på SDU og om deres karriere. Dennis Frederiksen er partner i reklamebureauet Adtention, Christoffer Rosenkrands Falkesen er projektkonsulent i energiselskabet SEF, Mette G. Vinther Eriksen er Senior Marketing Specialist hos Nellemann Bilimport, Tue Avbæk har ansvar for forretningsudvikling i Arkil Holding A/S og Suna Ködörgü er Brand Manager ved AstraZeneca.

Christoffer Falkesen

“Min tilgang til arbejdsprocesser, og hvordan man løser større projekter, er helt klart formet af min tid på SDU.”

Christoffer Rosenkrands Falkesen
Uddannet: Cand.merc. International Business & Management i 2020
Stilling: Projektkonsulent i SEF 

 

Uddannelsen

Det var klart det internationale perspektiv, som fik mig til at søge ind på bacheloruddannelsen i International Business. Det var super spændende at arbejde med cases fra udlandet og få et indblik i, hvordan brancher og markeder ser ud på den anden side af kloden. Samtidig var der mange spændende emner og fag på uddannelsen, så man fik en bred viden med i bagagen. Det var meget tiltalende.

Jeg flyttede til Fyn fra Sjælland og havde en forventning om, at studiemiljøet på SDU var meget åbent, så der var fokus på venskaber og samarbejde. Og dét billede blev bekræftet, da jeg gik på uddannelsen.

Karriere

Jeg blev færdiguddannet sidste år og arbejder nu som projektkonsulent hos energiselskabet SEF. Undervejs på studiet samarbejdede jeg ad flere omgange med SEF, og det førte til mit job i dag, fordi jeg fik tilbud om at følge mit projekt til dørs. Jeg har været i praktik og skrevet speciale i samarbejde med SEF, bl.a. med fokus på, hvordan de kan arbejde mere med bæredygtighed og FN’s Verdensmål.

I mit job som projektkonsulent har jeg stor glæde af det, jeg lærte på uddannelsen, særligt det at lave en arbejdsplan og holde sig til den. Min tilgang til arbejdsprocesser, og hvordan man løser større projekter, er helt klart formet af min tid på SDU.

 


Dennis Frederiksen

“Det at opbygge en virksomhed på så kort tid, havde ikke været muligt uden den viden, jeg har fået fra SDU.”

Dennis Frederiksen
Uddannet: Cand.merc. Styring og Ledelse i 2017
Stilling: Partner i reklamebureauet Adtention 

Uddannelsen

Jeg valgte SDU og uddannelsen pga. en stor interesse for styring og ledelse. Samtidig var det også en generalistuddannelse, så den var meget bred, hvilket var fedt, fordi jeg synes, det er vigtigt at vide noget om både styring og ledelse.

Uddannelsen har givet mig en stor faglighed. Når man begynder at praktisere den faglighed, giver det  et andet perspektiv på tingene. Jeg var meget glad for fagene, da der er meget progression mellem dem. Det man lærte i ét fag, kunne man bruge i et andet fag, og det er en stor styrke ved uddannelsen.

Det sjove ved livet efter studiet er, at man møder ens medstuderende i erhvervslivet i dag. Jeg synes i hvert fald, det er en fordel at have fået et netværk, allerede idet man starter på studiet.

Karriere

I dag arbejder jeg i reklamebureauet Adtention, hvor jeg har ansvar for alt, der hedder drift, levering og salg. Så jeg er lidt bindeleddet for stort set alle aktiviteter, vi har.

Jeg har altid været meget dristig og havde ved siden af studiet en forretning i bureaubranchen, som min partner og jeg valgte at gå ind i fuldtid. Så siden jeg sluttede på SDU, har jeg egentlig bare været min egen arbejdsgiver. Men det har været en meget lang læringsproces. Det at opbygge en virksomhed på så kort tid, havde ikke været muligt uden den viden, jeg har fået fra SDU.

 


Mette G Vinther

"Uddannelsen gav mig en anden vinkel på HA pga. den meget praktiske tilgang.”

Mette G. Vinther Eriksen
Uddannet: Cand.merc. International Business Development i 2014
Stilling: Senior Marketing Specialist hos MG Motor Danmark, Nellemann Bilimport

 

Uddannelsen

Jeg fandt ud af, at SDU udbyder en linje med specialisering i Entreprenørskab og Innovation. Uddannelsen gav mig en anden vinkel på HA pga. den meget praktiske tilgang, ved at vi kom i praktik rigtig ofte. Allerede dér begyndte vi at tage hul på karrieren.

Det tætte samspil mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionen møder man allerede, når man starter på bacheloren. Der var et rigtig nært studiemiljø, hvilket gav et godt sammenhold og et fedt netværk, fordi man også kunne sparre med nogle mere erfarne studerende.

Karriere

Jeg arbejder som Senior Marketing Specialist hos Nellemann Bilimport, hvor jeg i dag har ansvaret for markedsføring af MG Motors i Danmark. Nellemann Bilimport har foruden MG også importen af KIA og Aston Martin i Danmark.

Den danske bilbranche har de seneste år udviklet sig markant, både med nye drivlinjer, modeller og brands. Jeg har løbende, i arbejdet med Kia og senest MG, kunnet trække på viden fra min uddannelse – både det at udvikle og positionere et internationalt brand i Danmark samt at skabe nye services og salgskanaler.

 


Tue Avbæk

“Underviserne havde en kæmpe faglighed, som jeg var interesseret i.”

Tue Avbæk Larsen
Uddannet: Cand.merc. Strategic Entrepreneurship i 2012
Stilling: Forretningsudviklingsansvarlig i Arkil Holding A/S

 

Uddannelsen

Jeg valgte SDU pga. linjen Entreprenørskab og Innovation, fordi jeg var meget interesseret i entreprenørskab og organisation. Det særlige ved studiet var, at vi én gang om ugen var i praktik i en virksomhed og kunne prøve kræfter med det, vi lærte på studiet. Det var en af de primære grunde til, at jeg valgte uddannelsen.

Der er nogle helt vildt dygtige undervisere på uddannelsen, og de har en kæmpe faglighed. Samtidig var der et godt socialt studiemiljø, og som studerende kunne man altid gå hen og banke på hos underviserne.

Karriere

I dag er jeg ansvarlig for forretningsudvikling i Arkil Holding og arbejder meget med, hvordan vi kan blive mere innovative. Jeg arbejder bl.a. også med opkøb og frasalg af selskaber i koncernen. Inden da har jeg prøvet lidt forskelligt, både inden for forskerverdenen og i erhvervslivet. Tidligere har jeg også været med til at lave innovationscamps for nye studerende på SDU. Den viden, om hvordan man idégenerer og værdisætter idéer, bruger jeg stadig i dag.

Nu er jeg endt i Arkil, en anlægsvirksomhed, hvor jeg i begyndelsen lavede en masse business intelligence og analyser af, hvor vi skulle lægge kræfterne i virksomheden. Jeg har siden da haft mange opgaver, og der er aldrig én dag, der er den samme. 

 

Suna Ködörgü

“Der var rig mulighed for at få praktisk erfaring i løbet af studiet, hvilket var afgørende for, hvorfor jeg valgte uddannelsen.”

Suna Ködörgü
Uddannet: Cand.merc. Global Marketing Management i 2015
Stilling: Brand Manager ved AstraZeneca

 

Uddannelsen

Jeg kommer oprindeligt fra Tyskland og besøgte SDU ifm. Åbent Hus, da jeg havde hørt godt om det danske uddannelsessystem. Det internationale studiemiljø betød, at der var mulighed for at møde mennesker fra hele verden, og det var med til at gøre min tid på SDU helt speciel.

Uddannelsen bød på en god blanding af samfundsvidenskabelige og økonomiske fag, og de motiverede undervisere bidrog til et rigtigt godt læringsmiljø. Samtidig var der rig mulighed for at få praktisk erfaring i løbet af studiet, hvilket var afgørende for, hvorfor jeg valgte uddannelsen. Tiden gik for hurtigt!

Karriere

I løbet af studiet var jeg i praktik hos OLYMPUS Europe, der leverer medicinsk udstyr til sundhedsindustrien. Der opdagede jeg min passion for sundhedspleje, hvorfor jeg stadig arbejder i sundhedsvæsenet.

I dag arbejder jeg som Brand Manager ved AstraZeneca i et meget globalt miljø, hvor jeg har arbejdet med bl.a. marketing i over et år.

 

Vil du vide mere om SDU's erhvervsøkonomiske uddannelser, så tag et kig på mulighederne her.

 

Interviews udgivet maj 2021

Sidst opdateret: 30.06.2021