Skip to main content
Boglancering

Bog om mad i medier

Fredag d. 18. november lanceres bogen Food and Media: Practices, Distinctions and Heterotopias, som bl.a. indeholder bidrag fra ph.d.-studerende ved IKV Katrine Meldgaard Kjær. Det fejres med reception og seminar.

Mad dominerer medielandskabet. Madprogrammer, madbloggere, madmagasiner og madprofiler på Instagram. Mad er alle vegne.

Men hvilken social betydning har mødet mellem maden og medierne, og hvordan kan almindelige borgere såvel som eliten bruge det møde?

Det forsøger den nye bog Food and Media: Practices, Distinctions and Heterotopias at give svar på. Med bidrag fra forskere i ind- og udland er udgivelsen den første akademiske antologi på sit felt.

Blandt bidragyderne er ph.d.-studerende ved IKV Katrine Meldgaard Kjær.

Katrine Meldgaard Kjær forsker i mad, medier og køn og har bidraget med kapitlet 'Just A Happy Housewife? Michelle Obama, Food Activism and (African-)American Womanhood'.

Her undersøger hun, hvordan Michelle Obama har skabt og legitimeret sit politiske virke ved netop at fokusere på mad og ernæring.

Katrine Meldgaard Kjær vil deltage i seminaret og her præsentere sin forskning.

Arrangementet finder sted i Comenius kl. 13.30-15.30 og er åbent for alle efter tilmelding her. http://webpay.sdu.dk/system/media

Redaktionen afsluttet: 11.11.2016