Skip to main content
DA / EN

Studieliv

Sønderborg – international stemning i hyggelige omgivelser

SDU Sønderborg er placeret i naturskønne og historiske omgivelser med udsigt til både Alssund og Sønderborg Slot. Universitetets over 1.000 studerende er blot en kort gåtur fra caféliv, vand, strand og skov. Campus byder på et helt unikt internationalt miljø med forskere og studerende fra mere end 50 lande, hvilket skaber en særlig stemning kombineret af internationalt udsyn og dansk hygge. 
Sønderborg er nemlig en hyggelig by med masser af restauranter og caféer, ligesom du finder lige så mange kulturoplevelser og events, som der er dage i året. Bylivet er alsidigt med natklubber, barer, livemusik, biograf, musikfestivaler, kunst- og kulturcentre, herunder Mejeriet, Sønderborgs helt eget ungdomskulturhus. Her kan du hænge ud med vennerne, være kreativ, gå til intime koncerter, deltage i madklub eller bare møde andre unge i byen. 

Byen ligger på øen Als, som er omgivet af en 250 kilometer krøllet kystlinje. Strandene indbyder til en svømmetur, mens skovene og de flotte naturlandskaber giver plads til udfoldelse, ro og dybde.
I Sønderborg er hele Europa desuden inden for din rækkevidde. Det er her, at Skandinavien og det kontinentale Europa mødes og bindes sammen. Storbyer som Flensborg, Hamborg og Kiel er vores tætte naboer, imens den veludbyggede infrastruktur med motorvej og lufthavn sikrer korte afstande til andre metropoler som f.eks. Berlin og København.

Se de studerendes tips til Sønderborg

 

De næsten 1100 studerende og 170 medarbejdere på SDU Sønderborg er del af et levende og innovativt miljø., for i ALSION mødes uddannelse, kultur, forskning og erhvervsliv under ét tag.

Kontakt til erhvervsliv

Du vil opleve et fantastisk og dynamisk studiemiljø med karrierefokus og målrettede uddannelser.

Den direkte kontakt til det lokale erhvervsliv betyder, at du får en god praktisk tilgang til dit studium, hvilket er en stor styrke, når du efter flere års studier skal ud og møde den virkelige verden.

Åbne døre og let adgang til hjælp

Forskernes og undervisernes døre er altid åbne her på campus.

Det betyder, at du som studerende har let adgang til at få svar på de faglige spørgsmål, der måtte opstå undervejs i dit studieforløb, enten gennem personlig henvendelse, på telefonen eller via e-mail.

"Hvor kan jeg få hjælp under studiet"viser, hvilke services og kontorer du kan henvende dig til for hjælp til en specifik problemstilling.

Internationalt miljø

Et særligt kendetegn ved SDU Sønderborg er det tætte samarbejde med Europa-Universität FlensburgSamarbejdet har resulteret i et internationalt miljø med danske og udenlandske studerende og med undervisere fra begge sider af grænsen.

Mød SDU

Nysgerrig på livet som universitetsstuderende? Eller har du brug for inspiration til dine elever?

På SDU tilbyder vi en masse brobygningstilbud til  gymnasier og folkeskoler. Læs mere om blandt andet Studiepraktik, Åbent hus og Studerende for en dag og hvordan du kan møde os.

Bolig i Sønderborg

Ligger din drømmeuddannelse i Sønderborg, kan du her læse alt om hvordan du finder en bolig.

Læs mere

SDU Sønderborg

  • Alsion 2
  • Sønderborg - 6400
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 08.09.2022