Skip to main content
DA / EN
Optag 2023

Velkommen til 4635 nye SDU-studerende!

4635 kommende studerende fik ved midnatstid besked om, at de er blevet tilbudt en plads på en af SDU’s bacheloruddannelser. Tallet svarer til en fremgang på 7 % sammenlignet med sidste år.

Syddansk Universitet har i år tilbudt 4635 bachelorstuderende en studieplads i enten Odense, Esbjerg, Slagelse, Kolding eller Sønderborg.
Antallet svarer til en stigning på 7 % i forhold til 2022.

Hele universitetssektoren oplever en stigning i søgningen til de videregående uddannelser i år.

Nye uddannelsestilbud har tiltrukket mange nye studerende

Årets søgning til Syddansk Universitet glæder Helle Waagepetersen, der er universitetets prorektor for uddannelse.

- Vi er glade for alle de mange nye studerende, vi kan byde velkommen til SDU, og vi glæder os til at tage imod alle til semesterstart. Jeg er særligt tilfreds med, at vores nye uddannelsestilbud er kommet så godt fra start med mange kvalificerede ansøgere, og at vi er lykkes med at skabe nogle attraktive studiemiljøer og -tilbud, siger hun.

Syddansk Universitet har i år oprettet fire nye uddannelser, og i Sønderborg har det således for første gang været muligt at søge ind på uddannelsen som Civilingeniør i Software Engineering, hvor 134 ud af mere end 500 ansøgere er blevet tilbud en studieplads, ligesom 59 har fået tilbudt en plads på jurauddannelsen i Esbjerg.

Fremgang på fire ud af fem fakulteter

På fakultetsniveau er søgningen på niveau med eller over 2022-søgningen på fire ud af fem fakulteter. Særligt det Tekniske Fakultet har tiltrukket sig mange ansøgere og kan i år tilbyde en uddannelsesplads til 34 % flere ansøgere i forhold til sidste år.

De naturvidenskabelige uddannelser og samfundsvidenskabelige uddannelser har tilbudt studiepladser til hhv. 6 % og 3 % flere end sidste år, mens de sundhedsvidenskabelige uddannelser ligger på samme niveau som i 2022. De humanistiske uddannelser har i år tilbudt 10% færre studiepladser i forhold til sidste år.

De mest populære studieretninger på Syddansk Universitet er som i de tidligere år medicin, psykologi, jura og erhvervsøkonomi.

Husk at takke ja til pladsen

De ansøgere, der tilbydes en studieplads på en af Syddansk Universitets uddannelser, skal huske at takke ja til pladsen senest den 6. august.

Der er fortsat meget få ledige studiepladser, man kan søge ind på – få et overblik på siden her 

Redaktionen afsluttet: 28.07.2023