Skip to main content

SDU Sønderborg får godkendt diplomingeniøruddannelse i elektronik

I december godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet to nye uddannelser i inden for elektronik. De udbydes begge på SDU Sønderborg. I går kom så endnu en godkendelse fra Søren Pinds ministerium, nemlig diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

Af Sune Holst suneholst@mci.sdu.dk, 11-010-2018

Der er mangel på ingeniører i Region Syddanmark. I Sønderborg området alene har en rapport konkluderet, at den omkringliggende industri kommer til at mangle 800 akademikere i 2020, hovedsageligt inden for elektronik, mekatronik og IT.

I december 2017 kunne virksomhederne imidlertid glæde sig over, at SDU Sønderborg fik godkendt to nye uddannelser i form af en bachelor- og en kandidatuddannelse i elektronik.

I  går faldt så endnu en appelsin i universitetets turban, da Uddannelses- og Forskningsministeriet også godkendte diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

Diplomingeniøruddannelsen er generelt attraktiv for unge mennesker, da den er yderst erhvervsrettet og gør dem klar til arbejdsmarkedet allerede efter tre et halvt år.

SDU får hele paletten

- Vi er rigtig, rigtig glade for godkendelsen af diplomingeniøruddannelsen, fortæller uddannelsesdirektør Henning Andersen fra Det Tekniske Fakultet .

Begejstringen skyldes, at SDU nu kan tilbyde hele paletten af ingeniøruddannelser inden for elektronik.

- Vi ved af erfaring, at nogle unge er interesserede i diplomingeniøruddannelsen, andre i civilingeniøruddannelsen. Det har vi blandt andet set inden for mekatronik, siger han.

Stigende optag

At SDU Sønderborg nu tilbyder elektronikuddannelser på alle universitetsniveauer betyder, at to af de største lokomotiver inden for dansk industri, Danfoss og Linak, nu får direkte adgang til en stor talentmasse inden for området.

I år forventes det, at der optages 10 på den nye diplomingeniøruddannelse i elektronik, og at tallet stiger støt i de kommende år, så optaget fra 2025 stabiliserer sig på 60 om året. 

 
Redaktionen afsluttet: 11.01.2018