Skip to main content
DA / EN

Syddansk Universitets bestyrelse

SDU’s to nye bestyrelsesmedlemmer er fundet

Tidligere minister og medlem af Folketinget Ulla Tørnæs og Troels Petersen, Senior Vice President i Danfoss, træder ind i SDU’s bestyrelse den 1. oktober 2023.

Efter længere tids søgen har udpegningsorganet ved SDU udpeget to nye, eksterne medlemmer til Syddansk Universitets bestyrelse. Ulla Tørnæs og Troels Petersen tiltræder den 1. oktober 2023 for en 4-årig periode. Eksterne bestyrelsesmedlemmer kan udpeges for to perioder i alt.

Ifølge universitetets bestyrelsesformand, Søren Vilby, så er det stærke kræfter, der skal være med til at præge SDU’s strategiske retning i fremtiden.

- Der har været et stort og stærkt ansøgerfelt med mange kvalificerede ansøgere, og vi er glade for den interesse, der er vist for Syddansk Universitet. Jeg ser frem til samarbejdet med Troels og Ulla, og jeg er overbevist om, at deres visioner og høje ambitionsniveau vil bidrage til, at SDU fortsat vil være et universitet i international klasse.

Stærke kompetencer, der supplerer bestyrelsen godt

Mere konkret fremhæver Søren Vilby, at de nye medlemmer af bestyrelsen kan bidrage med en stor erfaring fra erhvervslivet og det politiske landskab.

- Hvad angår Troels, så kommer han med en meget stærk tilknytning til den syddanske region og det lokale erhvervsliv, og han har samtidig et internationalt udsyn igennem sin store erfaring hos Danfoss. Han har derudover bidraget til opbygningen af ingeniøruddannelserne i Sønderborg.

- I Ulla får vi en stor viden fra det politiske felt. Ulla har samtidig vist interesse for SDU og regionen i flere år. Det anser jeg som meget vigtigt lige nu, hvor vi står over for ændrede rammebetingelser for hele universitetssektoren.

Store forventninger hos de nye medlemmer

Hos de nye bestyrelsesmedlemmer er der stor forventning til og glæde over udsigten til at skulle præge Syddansk Universitet i de kommende år. Ulla Tørnæs siger:

- Jeg glæder mig rigtig til at blive en del af bestyrelsen, fordi SDU for mig står som en vigtig institution til at uddanne kandidater til arbejdsmarkedet. Jeg tror, det er vigtigere end nogensinde, at vi har fokus på et attraktivt og godt studiemiljø, også i bestyrelsen. Med min politiske baggrund ser jeg frem til at skulle bidrage til at gennemføre den nye politiske aftale om kandidatuddannelserne. Den stiller nye krav til SDU, men jeg glæder mig også til at kunne være med til at forme fremtidens universitetssektor.

Også Troels Petersen ser frem til samarbejdet.

- Jeg synes, at universitetet står foran en utrolig spændende rejse, som jeg glæder mig til at være en del af. Jeg kan bidrage med nogle af mine mange erfaringer til, hvordan vi knytter erhvervslivet til universitetet og den forskning, der foregår der. Og omvendt hvordan vi får koblet de unge studerende til virksomhederne, så vi kan udvikle samfundet og generere jobs. Vi er nødt til at samarbejde vidt og bredt, og vi kan lære meget af samarbejdet med andre interessenter.

Det første bestyrelsesmøde for Troels Petersen og Ulla Tørnæs er den 2. oktober 2023.

Redaktionen afsluttet: 07.07.2023