Skip to main content
DA / EN
Bæredygtigheds-ranking

SDU er fortsat blandt verdens mest bæredygtige universiteter

I Green Metrics 2021-måling af universiteternes arbejde med bæredygtighed er SDU blevet nr. 11 ud af 954 universiteter fra hele verden.

Af Nicolai Lynge Drost, , 17-12-2021

SDU’s bæredygtige indsatser det seneste år får international anerkendelse med den nyeste liste fra Green Metric, der årligt kortlægger og rangerer knap 1000 universiteteter fra hele verden efter hvor bæredygtige de er.

SDU bliver placeret som nummer 11, hvilket er en forbedring på en enkelt plads sammenlignet med sidste år.

Samlet set har SDU modtaget 8.675 point ud af de mulige 10.000, hvilket er en forbedring på mere end 300 point sammenlignet med sidste år. Dette er kun 25 point fra top-10 pladserne nr. 7-10 som, alle har opnået 8700 point.

Et rygklap til alle på universitetet

Den samlede score kigger på alle dele af universitetets arbejde med bæredygtighed. Ifølge SDU’s prorektor og professor i klimaforandringer Sebastian Mernild er det derfor glædeligt at se, at universitetet holder fast i en placering i den øverste ende.

Det er nemlig et udtryk for, at SDU’s bæredygtige indsatser er kommet ud at leve på universiteterne.

- Vores indsatser gør os også i et internationalt perspektiv til et bæredygtigt universitet, og det er ikke bare en mindre gruppes arbejde, der måles på her. Rosen og anerkendelsen skal gå til både forskere, administrativt personale og ikke mindst vores studiemiljøer, hvor vi ser den største pointmæssige fremgang sammenlignet med 2020, siger Sebastian Mernild.

SDU arbejder strategisk med bæredygtighed og vil næste år starte et klimacenter, der igennem tværfaglige og eksterne samarbejder skal skabe det faglige fundament for beslutningstagerne, når der skal sættes ind over for klimaforandringerne.

Redaktionen afsluttet: 17.12.2021