Skip to main content
DA / EN

Maj

 • 31.05.2016

  Ræs giver ingeniørstuderende ny energi

  Ingeniørstuderende lægger liv og sjæl i at vinde årets ræs med autonome biler. Programmering, sensorer og elektromagneter bliver kogt ned i en lille selvkørende bil, og svær teori giver pludselig mening.

 • 30.05.2016

  Droner skal sprede mariehøns

  Skadedyr skal bekæmpes med mariehøns og mider i stedet for pesticider. Syddansk Universitet skal udvikle en økodrone, som kan bekæmpe skadedyr på helt nye måder.

 • 27.05.2016

  Jøder kan vise vejen til muslimsk integration

  Det er oplagt at kigge på den jødiske folks historie i Danmark, når det gælder integration af muslimer. Det handler om at drage nytte af fortidens successer og fejltrin, mener ph.d.-studerende fra SDU.

 • 20.05.2016

  28 mio. kr. til forskning i litteraturens sociale dimensioner

  SDU modtager stor bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond til at udvikle nye analysemetoder og kortlægge nye litterære emner, der vil gøre os klogere på, hvilken afgørende betydning litteratur har for vores opfattelse af eksempelvis politik, klasseskel og sundhed.

 • 17.05.2016

  Institutdysten: Det handler om at vinde – og være med

  De studerende fra Juridisk Institut vandt pokalen ved årets institutdyst. Men dysten er meget mere end pokalen.

 • 13.05.2016

  40 mio. kroner til forskning i proteiner

  SDU står i spidsen for nyt nationalt projekt, der skal sikre, at proteinforskere får adgang til spritnyt og avanceret udstyr. Målet er at bevare Danmarks førende position inden for dette forskningsfelt.

 • 12.05.2016

  Hvad sker der inde i en politiker?

  Er politikerne lige så farvet af deres personlighed og psykologi som alle os andre? Nyt center på SDU skal gøre os klogere på psykologien bag politisk adfærd

 • 10.05.2016

  Byt din viden og få selv hjælp

  SDU-forsker står bag en ny platform, hvor eksperter og praktikere kan bytte viden med hinanden.

 • 04.05.2016

  Ingeniør fra SDU sikrer hurtigere fly

  Softwarestuderende Henrik Møller Hansen var med til at starte AviationCloud. Virksomheden har specialiseret sig i at sende fly den hurtigste vej gennem skyerne. Det med så stor succes, at en stor amerikansk investor har valgt at satse på virksomheden.