Skip to main content
DA / EN

Kvote 2

Fald i kvote 2-søgningen

SDU oplever et fald i søgningen i kvote 2 på -10% sammenlignet med sidste år. Faldet fordeler sig blandet på tværs af uddannelser og campusser, og hele universitetssektoren ser et fald i kvote 2-søgningen på 12 %. Nu venter det testbaserede optag for alle blandt de 8193 ansøgere, der takker ja til at gå til testen.

I år er der et fald i søgningen til bacheloruddannelser gennem kvote 2 hos SDU. 8193 personer har søgt ind på SDU’s uddannelser gennem kvote 2, hvilket er et fald i forhold til den rekordhøje søgning sidste år på -10 %.

Der er i alt sendt 12.683 ansøgninger ind, og blandt disse har 3631 ansøgere angivet SDU som førsteprioritet.

Søgningen til SDU’s kandidatuddannelser viser ligeledes et fald i forhold til sidste år. 8.874 ansøgere mod et ansøgertal i 2021 9.511. Det svarer til et fald på 7% og hermed er søgningen på kandidatuddannelserne nogenlunde tilbage til niveauet i 2020.

Hvis du vil vide mere om årets kvote 2-søgning, kan du se fordelingen af ansøgere her

For bacheloruddannelser: https://analyser.sdu.dk/Education/Enrollment/Status150322KOT2022.pdf

For kandidatuddannelser: https://analyser.sdu.dk/Education/Kandidatsogning/010322_Status_kandidatsogning2022.pdf

Næste skridt er det testbaserede optag

Næste skridt for uddannelsesaspiranterne til bacheloruddannelserne på SDU er gennemførelse af testforløbet, der i år kommer til at foregå både virtuelt og fysisk. UniTES, som er første skridt, afholdes digitalt, mens de fagspecifikke aktiviteter og tests foregår fysisk på SDU’s campusser.

- Vi takker for alle ansøgningerne, og er i fuld gang med at planlægge afholdelsen af uniTEST og fagspecifikke aktiviteter og tests for kvote 2-ansøgerne. Vi glæder os til at give alle ansøgerne mulighed for at vise deres motivation for at starte på en uddannelse på SDU, siger Annette Lund, studiechef på SDU.

Læs mere om det testbaserede optag på SDU her.

 

Redaktionen afsluttet: 16.03.2022