Skip to main content
Sølvmedalje

SDU-forsker får prestigefyldt sølvmedalje

José Manuel Aburto forsker i de langsigtede konsekvenser af ulighed i befolkningers sundhed og dødelighed, der bl.a. har vist sig under COVID-19-pandemien. Nu får han Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje for sin indsats.

SDU-forsker José Manuel Aburto er årets modtager af den prestigefyldte sølvmedalje fra Videnskabernes Selskab.

Han tildeles medaljen for sine undersøgelser af, hvordan strukturelle chok og senest Covid-19-pandemien har påvirket uligheden i befolkningens sundhed og dødelighed. En indsats, der giver et meget værdifuldt og afgørende indblik i de langsigtede globale konsekvenser af den slags scenarier.

- Hans forskning har nået et vigtigt publikum uden for forskningsverdenen, herunder politiske beslutningstagere, ligesom den også har nået den bredere offentlighed, lyder det bl.a. i begrundelsen for sølvmedaljen. Endvidere fremhæves SDU-forskerens store tværfaglighed også som en del af begrundelsen.

Glad prismodtager

- Jeg er dybt beæret over at modtage Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje, siger en glad José Manuel Aburto om prisen og uddyber:

– En stor del af min professionelle udvikling og forskning har fundet sted i det her smukke land, og jeg er mine vejledere, kolleger og familie, som har støttet mig i alle mine projekter, dybt taknemmelig. Denne anerkendelse tilfalder i høj grad også dem.

Prisen overrækkes til José Manuel Aburto på et medlemsmøde i Videnskabernes Selskab den 27. oktober.

Læs mere om prisen her

https://www.royalacademy.dk/da/Aktuelt/Jose-Manuel-Aburto

https://www.sdu.dk/en/forskning/forskningsenheder/samf/cpop/news_and_events/news/2022_aburto_silver_medal

Mød forskeren

José Manuel Aburto er adjunkt ved Interdisciplinary Centre on Population Dynamics (CPop) på SDU. Han forsker i demografi, herunder ulighed i befolkningerne.

Læs mere

Kort om Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje

Det Kongelige Danske Videnskabernes Sølvmedalje uddeles en gang om året til en dansk forsker under 40 år for en særlig betydelig afhandling eller en samlet videnskabelig indsats, offentliggjort inden for de sidste fem år. Hvert andet år går prisen til en humanistisk, hvert andet år til en naturvidenskabelig forsker. Med Sølvmedaljen følger et legat på 100.000 kr., som skal anvendes til modtagerens forskning.

Redaktionen afsluttet: 11.10.2022