Skip to main content

Fremtidens uddannelse skabes i Odense

SDU har besluttet sig for at afsætte op imod et tocifret millionbeløb for at udvikle fremtidens universitetsuddannelse.

Af Bolette Marie Kjær Jørgensen, bomk@sdu.dk

Baggrunden er, at behovet for ny viden og nye kompetencer ændrer sig radikalt i disse år samtidig med, at den teknologiske udvikling giver muligheder for helt nye læringsformer og formater.

Den nye form for universitetsuddannelse på SDU bliver baseret på arbejdsprincipperne: "anyone", "anywhere" og "anytime."

- Fremtidens uddannelse skal ligge på SDU, og nu accelerer vi udviklingen med en stor investering i uddannelsesudvikling. Vi skal finde den model, som kan sikre, at universiteter kan løfte danskere og også meget gerne resten af verden mod nye videns- og færdighedshøjder - om de studerende så er 25 eller 60 år, siger rektor Henrik Dam.

Udvikle prototype

Det bliver journalist-uddannelserne på SDU, som skal udvikle og afprøve den nye prototype på fremtidens universitetsuddannelse.

Erfaringerne herfra skal siden finde vej til andre af SDU's uddannelser, både hel- og deltidsuddannelser.

-Vi har fået besked på at tænke stort og vildt, og det vil vi gøre. Vi skal lære af de bedste rundt om i verden, og så skal vi tænke tingene videre derfra, så vi kan styrke både ånd og hånd hos danskerne.

- At starte på journalistik-uddannelserne giver god mening. For vi er i fuld gang med at afprøve nye lærings-, færdigheds- og træningstilgange og vi ved bedre end mange, hvad nye medier kan, siger Peter Bro, der leder journalist-uddannelserne.

Digitale kursusforløb

Blandt overvejelserne er, at uddannelserne skal kunne fungere samtidig med, at studerende har hel- eller deltidsansættelse.

At etablere et af verdens bedste digitale kursusforløb med snesevis af såkaldte nano-undervisningsmoduler, som kan tages på helt ned til 5 minutters - og gerne på en mobil mens man er under transport.

At skabe nye læringsrum til kreativ løsning af væsentlige samfundsudfordringer, og at arbejde med nye pædagogiske lærings-former, såsom systematisk at skabe aha-oplevelser i bevidstheden hos de studerende.

Kontakt

Peter Bro, professor og leder af journalistuddannelserne.

Kontakt

Om Fremtidens uddannelse

Læs mere om, hvad Fremtidens uddannelse er her.

Læs mere

Redaktionen afsluttet: