Skip to main content

Fremtidens Uddannelser helt konkret

På Center for Journalistik er eksperimentet med Fremtidens Uddannelser i fuld gang på mange forskellige niveauer. Helt konkret bliver en kandidatuddannelse i journalistik, cand.public., en prototype på Fremtidens Uddannelser.

For at kunne innovere den nye uddannelse hurtigt og fleksibelt har centret oprettet et særligt studienævn med beføjelser ud over de sædvanlige. Det kræver også nye teknologier som dashboards og et nyt learning management system.  

Fremtidens Uddannelser indebærer, at de studerende skal lære på nye måder, og derfor producerer Nanofabrikken små læringsenheder, som de studerende kan se, høre og læse hvor som helst og når som helstFor den nye form for universitetsuddannelse på SDU bliver baseret på arbejdsprincipperne: ”anyone”, ”anywhere” og ”anytime, og det stiller krav til læringsformen.

De første erfaringer med de små læringsenheder, nanomodulerne, er meget positive.

Udover fleksible læringsforløb er et stærkt netværk nøglen til et godt studieforløb og gode job. Særlige mentorer kan hjælpe de studerende – både på studiet og med kontakter til mediebranchen. 

På Fremtidens Uddannelser er der også behov for ny teknologi. Derfor investerer SDU i nye dashboards og i et nyt læringssystem, LMS, Learning Management System.

Din første del på kandidatuddannelsen

Kandidatuddannelsen i journalistik - cand.public. - er fleksibel, og du kan i høj grad bestemme tempoet. Indholdet på 1. semester skal udvikle dig journalistisk og akademisk. Leder af Center for Journalistik, Peter Bro, fortæller om meningen med 1. semester her.