Skip to main content
DA / EN

Værksted for stedspecifik ukrudtshåndtering

De seneste fremskridt inden for automatisering af ukrudtsidentifikation kortlægning og stedsspecifik kontrol af ukrudt ved hjælp af avancerede sprøjter og robotter

De seneste fremskridt inden for automatisering af ukrudtsidentifikation, kortlægning og stedsspecifik kontrol af ukrudt ved hjælp af avancerede sprøjter og robotter, var omdrejningspunktet da en gruppe af 35 internationale forskere mødtes på TEK fra den 31. Oktober til 1. november 2019. Workshoppen var arrangeret af Henrik Skov Midtiby fra SDU Dronecenter, Svend Christensen fra Københavns Universitet og Ran Lati fra Newe Ya'ar Research Center Israel, og var en del af European Weed Research Society.

Henrik Skov Midtiby arbejder med kortlægning og computervision og workshoppen var relateret til forskningsprojektet Square Meter Farming, hvor droner bruges til at overvåge markerne ved Gyldensteen Gods og bl.a. give informationer om jordens status, afgrødevækst og biologiske trusler.

I løbet af workshoppen var forskerne på en tur til Gyldensteen Gods, hvor de med egne øjne så, hvordan droner kan hjælpe landmanden med at optimere markernes udbytte.

Læs mere om forskningsprojektet Square Meter Farming

Redaktionen afsluttet: 31.10.2019