Skip to main content
DA / EN

Om SDU Digital og Højfrekvent Elektronik

Robotteknologier vokser hurtigt, især ved at udføre autonome operationer i svært tilgængelige områder i farlige miljøer, der kan bringe menneskelige arbejdere i fare. At bygge en robot, der kan nå og operere i sådanne områder og være i stand til at give lignende resultater som mennesker, er ekstremt komplekst og kræver omhyggelige designovervejelser for at klare robottens begrænsede beregnings- og energiressourcer.

I øjeblikket indeholder robotteknologi, luftfart og biludstyr mere end 60 % af elektroniske komponenter til at udføre deres semi-autonome opgaver. Snart vil avancerede indlejrede systemer være nøgleteknologien til udvikling af fuldt autonome systemer.

Vi forestiller os, at fremtiden for elektroniske enheder, især inden for robotter, droner og IoT, vil have en indlejret platform "hjernen", der vil være yderst optimeret, rekonfigurerbar, effektiv og i stand til at udføre sofistikerede opgaver i realtid for at opfylde applikationsbehovene.

Vores vision er at opbygge en banebrydende sektion inden for digital og højfrekvent elektronik, der beriger sin kerneviden fra banebrydende forskningsprojekter, mens den tilbyder opdateret uddannelse til alle sine studerende.

Kontakt

Sidst opdateret: 16.01.2024