Skip to main content
DA / EN

Markante resultater

Samarbejdsprojekt kaster ny bog af sig

SDU-Mekatronik samarbejder med House of Science og fire gymnasieuddannelser i Sønderborg i et projekt, der tilbyder særligt interesserede gymnasieelever at komme på universitetet for at lære matematik, der rækker ud over det normale gymnasiepensum. Det første hold gymnasielever har i foråret 2022 gennemført forløbet, og undervisningsmaterialet, som lektor Bjarne Schmidt udarbejdede særligt til formålet, er siden blevet udbygget, finpudset og nu udgivet i bogform af Matematiklærerforeningens Forlag.

  • Bogen er tænkt som inspiration til både gymnasielærere, der ønsker at bevæge sig lidt ud over pensum, og til elever, der vil skrive 3.g-opgave inden for matematik, fortæller Bjarne Schmidt.

Han havde selv stor fornøjelse af at undervise gymnasieeleverne i foråret og fortsætter med et smil:

Elever, der kommer ned på SDU kl. 15:30 efter en lang skoledag i gymnasiet og så bare knokler på med matematik indtil klokken 17:15, er vist de bedste elever for en underviser.

Bogen hedder Matrixregning med anvendelser og gennemgår opbygning og regning med matricer og viser mange forskellige anvendelser af disse, f.eks. hvordan Google får de bedste links til komme først i en Google-søgning, og hvordan matrixregning bruges til billedoptimering eller modellering af et epidemiudbrud.

Samarbejdsprojektet hedder MIME (Master Class in Innovation, Math and Economics) og finansieres af Region Syddanmark i perioden 2021-24. Endnu to hold gymnasieelever kan således nå omkring SDU i Sønderborg for at få stimuleret matematikinteressen.

 

A Conformal Optimized 3D Printed Kneepad with Deformation Sensing

Ny forskning inden for 3D printning kan afhjælpe fysisk slitage hos håndværkere grundet monotont arbejde.

Naviger venligst til den engelske side for yderligere information eller læs den fulde artikel her: 
https://ieeexplore.ieee.org/document/9525412?source=authoralert

 

 

 

SDU Mechatronics Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400
  • Telefon: +45 6550 1690
  • Fax: +45 6550 1635

Sidst opdateret: 12.10.2022