Skip to main content
DA / EN

Ny ingeniøruddannelse hitter

Syddansk Universitets nye diplomingeniøruddannelse i Robotteknologi er udviklet, så den passer til robotvirksomhedernes behov – og den rammer tilsyneladende også plet hos de kommende studerende.

Der er hjælp på vej til den stærkt voksende robotindustri, der hungrer efter ingeniørfaglig arbejdskraft. 78 kommende studerende har nemlig valgt SDU’s nye diplomingeniør i Robotteknologi, som den uddannelse de helst vil ind på, og dermed er der altså udsigt til at robotindustriens behov kan blive afhjulpet. 

- Vi havde egentlig forventet at starte med 50 studerende på den nye uddannelse, men fordi søgningen har været så stor, vil vi nu arbejde hårdt på at kunne optage 20 mere, siger Henrik Bindslev, der som dekan på SDU’s Tekniske Fakultet, står i spidsen for universitetets ingeniørvidenskabelige aktiviteter – heriblandt 21 ingeniøruddannelser.

Udviklet med robotindustrien

Henrik Bindslev glæder sig over, at den nye diplomingeniøruddannelse, der er udviklet i tæt samarbejde med særligt den fynske robotindustri, tilsyneladende også rammer plet hos de kommende studerende. Da fristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb for få dage siden, havde i alt 194 sat kryds ud for den nye diplomingeniøruddannelse – 78 af dem altså med såkaldt 1. prioritet.

- Det er et imponerende tal, og det er meget positivt, at den er blevet taget så godt i mod, siger Henrik Bindslev om uddannelsen, som åbner dørene for første hold studerende 1. september 2017.

Uddannelse med praktisk tilgang

Den nye diplomingeniøruddannelse i Robotteknologi tager 3 1/2 år og har en praktisk tilgang til robotteknologi. Dermed henvender den sig typisk til studerende, som brænder for at komme hurtigt i gang med at konstruere og anvende robotter.

- Den uddannelsesprofil passer som fod i hose til robotindustrien, som efterspørger medarbejdere med generelle kompetencer inden for blandt andet programmering og softwareudvikling til eksisterende robotløsninger, siger en glad Henrik Bindslev.

Det har han også god grund til at være, for helt generelt er der - ligesom tidligere år - rigtig mange, der gerne vil være ingeniører fra SDU. Således har 1029 valgt Syddansk Universitet som det sted, de helst vil tage en civil- eller diplomingeniøruddannelse. Det svarer til en stigning på 2 procent, hvis man sammenligner med sidste års rekordhøje ansøgertal.

Alle SDU's ingeniøruddannelser

Se oversigten

Diplomingeniør i Robotteknologi

Læs mere om uddannelsen

Redaktionen afsluttet: 07.07.2017