Skip to main content

Forsker i fremtidens lyskilde

Lektor Jakob Kjelstrup-Hansen fra Mads Clausen Instituttet modtog d. 8. februar BJH-fondens Forskerpris 2013 på 50.000 kroner for sit arbejde med energibesparende lyskilder.

Vi skal spare på energien – både i vores huse, i industrien og i bybilledet. En af dem, der jagter fremtidens energibesparende lyskilder, er Jakob Kjelstrup-Hansen, der forsker i mikro- og nanoteknologi ved Mads Clausen Instituttet.

Han arbejder med bittesmå nanokrystaller, der på grund af en smule elektrisk spænding udsender lys. Det er målet, at nanokrystaller i fremtiden kan bruges som lyskilder i skilte, gadelys og fladskærme, hvilket vil være en mere effektiv og energibesparende end de løsninger, vi kender i dag.

Og for det arbejde har han modtaget BJH-fondens Forskerpris.

”Jeg er meget glad og stolt over prisen. Det er rart at vide, at mit arbejde bliver bemærket og giver mening for andre,” lyder det fra Jakob Kjelstrup-Hansen, der fortsætter med at undersøge, hvordan nanokrystaller kan bruges som lyskilder.

Støtte til faglig rejse
Sammen med den ære, der er få Forskerprisen, fulgte også 50.000 kr. Pengene er øremærket faglige aktiviteter i udlandet. Det er dog endnu ikke fastlagt, hvor turen går hen:

”Jeg har samarbejdspartnere i mange forskellige lande, så jeg skal i gang med at finde ud af, hvem det er mest relevant at besøge på nuværende tidspunkt. Jeg glæder mig meget til at få muligheden for at tættere samarbejde med kolleger i udlandet,” siger prisvinderen, der flere gange været gæsteforsker i USA ved henholdsvis University of North Carolina og Georgia Institute of Technology.

For mere information kontakt
Lektor Jakob Kjelstrup-Hansen på jkh@mci.sdu.dk eller tlf. 6550 1685.

Om prisen
BHJ-Fondens forskerpris uddeles én gang årligt til en forsker ved SDU i Sønderborg, der bidrager til at sætte universitetet på landkortet.

Redaktionen afsluttet: 25.02.2013