Skip to main content

Vinterdimission: Ingeniører opdager nye veje

Tillykke til de 175 nyuddannede ingeniører, der blev fejret til dimissionsfesten på Det Tekniske Fakultet d. 30. januar 2015.

”Ingeniører er som opdagelsesrejsende. I opdager nye veje. I finder på smartere, hurtigere, billigere og mere miljørigtige måder at gøre tingene på. Dermed skaber ingeniører nye udviklingsmuligheder for samfundet - og det har vi brug for,” lød det fra uddannelsesdirektør Henning Andersen, der stod for festtalen.

”I har valgt og gennemført en ingeniøruddannelse med succes. Det har nok været hårdt og til tider stressende, men jeg håber også, at der har været fornøjelser og gode oplevelser. Et stort tillykke med, at I er kommet over målstregen. Nu er det jeres tur til at starte rejsen og skrive jeres egen historie.”

I kan være stolte
Dagens dimittendtaler, Jakob Bom Stahlfest Madsen, gav også de nye ingeniører opmuntrende ord med på vejen:

”Det er en stor ære at stå her foran jer. I er landets fremtid: De kloge hoveder, der skal udvikle ny teknologi, som kan gøre morgendagen sjovere, bedre og mere bæredygtig,” sagde han og fortsatte:

”Vi kan roligt være stolte af at være ingeniører. Og vores stolthed skal smitte af på søskende, venner og børn, så de også kan gå ingeniørvejen. De seneste fremskrivninger siger nemlig, at der kommer til at mangle 30.000 ingeniører i Danmark i år 2020 – så der er brug for os!”

Karriere inden for energirigtig transport
Mange af dagens dimittender havde allerede fået et job. Heriblandt to stærkstrømsingeniører, der har valgt en karriere inden for transportbranchen.

”Jeg starter hos Trafikstyrelsens jernbaneafdeling på mandag, hvor jeg skal arbejde med elektrificeringsprojekter, der handler om at omlægge togdriften fra diesel til el,” lød det Jack Johansen (billedet), der med vemod sagde farvel til kammerater og undervisere.

”Jeg synes, at kombinationen af det tekniske og det politiske er spændende. Jeg vil gerne forstå, hvorfor reglerne er, som de er, og samtidig være til at påvirke beslutningerne i en energirigtig retning.”

Jacks studiekammerat, Mads Brandt Rasmussen, var allerede startet som rådgivende ingeniør hos Cowi i København: ”Jeg skal være med at dimensionere og designe togdriften – det kan både være i Danmark og udlandet. Det er spændende og fedt at bruge det, vi har lært på studiet, selvom det også er hårdt,” sagde han.

På billedet ses Jack Johansen sammen lektor John Erik Hansen. Se flere billeder på Facebook.

For mere information kontakt
Gitte Klausen på gik@tek.sdu.dk / tlf. 6550 7300

Redaktionen afsluttet: 31.01.2015