Skip to main content

Flere unge vil være ingeniører

Ansøgninger til Ingeniøruddannelser på SDU er gået frem med 12 %.

Også i år har rekordmange unge sat deres kryds ved en ingeniøruddannelse på SDU. Antallet af 1. prioritetsansøgere er nemlig steget med 12 % i forhold til 2013. Både diplomingeniør- og civilingeniøruddannelser i Odense og Sønderborg oplever stigende interesse. Det glæder uddannelsesdirektør Henning Andersen:

”Danmark har brug for flere ingeniører, som kan sætte skub i den teknologiske udvikling. En ny undersøgelse fra Arbejdernes Erhvervsråd viser, at når en virksomhed ansætter 100 ingeniør, følger 1300 andre stillinger med i kølvandet. Så ingeniører sætter ganske enkelt gang i væksten,” lyder det fra Henning Andersen.

Velfærdsteknologi hitter
Helt i tråd med samfundets behov er der en stigende interesse for civilingeniør i Velfærdsteknologi, der oplever en vækst på 72 %.

”Velfærdsteknologi bliver bærende i det moderne samfund, og derfor får de kommende ingeniører en nøglerolle i at udvikle tekniske løsninger, der hjælper mennesker. Ingeniørerne kommer fx til at arbejde med intelligente løsninger inden for genoptræning, forebyggelse, telemedicin og pleje,” siger Henning Andersen.

Næste år: Begrænsning på visse uddannelser
En anden af højdespringerne er diplomingeniør i Bygningsteknik, der har modtaget knap 100 ansøgere. Fra næste år vil dette billede dog ændre sig, da der vil komme adgangsbegrænsning på otte af Det Tekniske Fakultets ingeniøruddannelser, herunder bl.a. diplomingeniør i Bygningsteknik.

Kan nå det endnu
Der er stadig mulighed for at søge ind på en ingeniøruddannelse i anden ansøgningsrunde, som finder sted fra den 30. juli 2014.

Se liste med ledige pladser på ingeniøruddannelserne på SDU.

For mere information kontakt
Afdelingsleder Bo T. Andersen på bta@tek.sdu.dk / mobil 27787447

Redaktionen afsluttet: 07.07.2014