Skip to main content
Bevillinger

24,6 millioner til excellente yngre forskere på SDU

Fire forskere på SDU har netop modtaget hver deres Sapere Aude-bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at forfølge deres forskningsideer og lede egne forskningsgrupper.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 29-11-2022

Dette års Sapere Aude-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond er netop uddelt, og hele fire yngre SDU-forskere i topklasse er i år sluppet gennem nåleøjet og modtager hver en eftertragtet bevilling til at forfølge egne forskningsideer.

Med hver en bevilling på ca. 6 mio. kr. får de nu mulighed for både at løfte deres forskningsideer, forskningsledelse og internationale samarbejde.

Sapere Aude-bevillingerne går til

Erik Donovan Hedegård, lektor ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci til sit projekt om muligheden for brug af overgangsmetaller i kræftbehandling.
Kontakt Erik Donovan Hedegård her

Pantelis Pipergias Analytis, lektor ved Institut for Virksomhedsledelse og DIAS til sit projekt om rig-bliver-rigere-dynamikker og konsekvenserne af disse uligheder.
Kontakt Pantelis Pipergias Analytis her 

Vida Engmann, lektor ved Mads Clausen Instituttet til sit projekt om organiske solceller.
Kontakt Vida Engmann her

Karl Michael Attard, adjunkt ved Institut for Biologi og DIAS til sit projekt om konsekvenserne af global opvarmning af Det Arktiske Ocean.
Kontakt Karl Michael Attard her

Mere om Sapere Aude

Danmarks Frie Forskningsfond har modtaget 356 ansøgninger til Sapere Aude-forskningslederbevillingerne og uddelt 41 bevillinger svarende til en succesrate på 12 %.

Antallet af kvindelige ansøgere var 116, og der blev givet 19 Sapere Aude Forskningsleder-bevillinger til kvinder, hvilket giver en succesrate på 16%. For mandlige ansøgere er succesraten 9 % med 240 ansøgninger og 22 bevillinger.

Læs mere om årets Sapere Aude-bevillinger her


Redaktionen afsluttet: 29.11.2022