Skip to main content
DA / EN

Nyt netværk i Østersøregionen styrker nanoteknologien

EU giver 16 mio. kr. til stort internationalt netværk, der skal styrke den højteknologiske udvikling i Østersøområdet.

Manglende samarbejde mellem erhvervsliv og regionale forskningsinstitutioner betyder at mulighederne for vækst i Østersøregionen ikke udnyttes godt nok. Derfor har EU bevilliget 16 mio. kr. til det nye EU-projekt - Technet_nano, der er et netværk, i hvilket små og mellemstore virksomheder og forskningsinstitutioner i Østersøområdet kan udnytte hinandens kompetencer.
 
- Technet_nano vil give virksomhederne mulighed for at udvikle deres know-how tværs over grænserne – for eksempel vil vi stille ressourcer og renrum til rådighed, så virksomhederne kan udvikle deres højteknologiske produkter, siger Horst-Günter Rubahn. Han er professor i nanoteknologi på Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet og står i spidsen for det nye initiativ.

Satser stærkt på nanoteknologi

Technet_nano har 12 partnere og 36 netværkspartnere i otte forskellige lande: Danmark, Tyskland, Sverige, Polen, Letland, Litauen, Estland og Hvide Rusland.

- Syddansk Universitet har satset stærkt på nanoteknologi på vores campus i Sønderborg, og vi er glade for, at vores kompetencer nu kommer i spil til gavn for Østersøregionen, siger rektor for Syddansk Universitet, Jens Oddershede.

Technet_nano er udviklet sammen med Videnregion - et samarbejde mellem Syddansk Universitet og universiteterne i Slesvig-Holsten.

 

Se også meddelselserne fra pressen:

Spezialforschung für alle (Flensburger Tageblatt, 4.11.2011)
Technologi-Netzwerk von Forschungsinstitutten (Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, online, 4.11.2011)
EU-millioner til baltisk nanoteknologi-projekt (Flensborg Avis, 4.11.2011)
Millioner af EU-kroner til dansk initiativ inden for nanoteknologi (Ingeniøren, 3.11.2011)

Redaktionen afsluttet: 07.11.2011