Skip to main content
DA / EN

Siemensfonden støtter masterprojekter

Masterstuderende fra NanoSYD ved MCI modtog midler fra Siemensfonden til masterprojekter omkring udvikling af organiske solceller og lystransistorer.

Indenfor både forskning og i industrien har der igennem de seneste år været voksende fokus på at etablere nye teknologier indenfor vedvarende energi samt energieffektivisering. Mads Clausen Instituttet har derfor blandt andet koncentreret sig om at fremstille nye typer energienheder såsom organiske solceller til at generere vedvarende energi og organiske lystransistorer, der er mere energieffektive. Disse energienheder har store fordele i forhold til de uorganiske enheder, bl.a. er de mekanisk fleksible, ultratynde og delvist gennemsigtige og potentielt billigere at producere.

De to masterstuderende fra Mads Clausen Instituttet (MCI), Reza Abolhassani og Shouhu Liu, er i dag begyndt at arbejde på deres masterprojekter, hvori de vil fremstille organiske solceller og lystransistorer i et nyt unikt cluster deponeringssystem. Rezas og Shouhus mål er at fremstille enheder, der har en lang levetid, da netop dette er en flaskehals, når det gælder kommercialiseringen af de nye enheder. 

Til dette formål har de to nu fået støtte i form af 30.000 kr. af Siemensfonden, som går til anskaffelse af en femte pådampningskilde, der indgår i deponeringssystemet på MCI. Med dette system kan de forskellige materialer pådampes på glas eller fleksible folier til fremstilling af solceller eller lystransistorer. Den nye pådampningskilde gør det muligt at udvikle endnu mere komplekse enheder og derved at øge deres energieffektivitet og holdbarhed.

Redaktionen afsluttet: 02.02.2015