Skip to main content
Nyt fra Active Living

Kom til Ph.d.-forsvar og hør om, hvordan tweens bruger legepladser

Fredag d. 2. december kl. 14.00 forsvarer Thea Toft Amholt sin Ph.d.-afhandling, der har titlen Motivating Playgrounds. Ph.d.-forsvaret foregår på KOMPAN, C. F. Tietgens Boulevard 32C, Odense.

I sit Ph.d.-projekt har Thea undersøgt, hvordan legepladser kan gøre tweens (9-12-årige børn) mere fysisk aktive. Thea har derfor kortlagt, hvor på legepladser, tweens er mest aktive, hvad de laver, når de leger, og hvorfor de foretrækker at bruge legepladsen, som de gør. Data blev indsamlet med strukturerede observationer, interviews, og GPS og accelerometere.

 

Læs mere om projektet her

 

Ph.d.-projektet er gennemført i et samarbejde mellem legepladsvirksomheden KOMPAN A/S og forskningsenheden Active Living på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

 

Hvad fandt Thea ud af?

Ph.d.-projektet konkluderer, at tweens er meget fysisk aktive på legepladser, hvis de tilbydes de rette betingelser. På tværs af tre studier blev der identificeret tre faktorer, som er vigtige for at motivere tweens til at bruge legepladser.

 

  1. Tweens har brug for sociale områder på legepladser, hvor de kan være sammen med andre på samme alder. Her kan de hænge ud og være sociale, mens de er aktive.

  2. Derudover havde tweens brug for at blive udfordret på legepladsen. De har et behov for at finde udfordringer, de kan øve sig i at overkomme. De har brug for legeredskaber, der passer deres fysiske størrelse, hvor de kan vise sig frem for deres venner.

  3. Legepladser bør facilitere de fysiske legeaktiviteter, som tweens særligt godt kan lide. Legeområder med eksempelvis boldleg og klatreredskaber aktiverer tweens i særligt høj grad.
Mød Thea

Thea er uddannet psykolog, og har beskæftiget sig med udviklingsteori, trivsel, sundhed, læring og leg. Thea er særlig optaget af, hvordan de betingelser og fysiske omgivelser, børn befinder sig i, har betydning for deres mentale, sociale og fysisk sundhed.

Læs mere om Thea her

Sådan deltager du!

Vil du høre mere, så kom med til Ph.d.-forsvaret den 2. december kl. 14.00 på KOMPAN A/S, C. F. Tietgens Boulevard 32C, Odense. Hvis du ved, du kommer, så skriv en mail til Thea!

Kontakt