Skip to main content

Studentersamarbejder

SDU ønsker at være brobygger mellem universitetets viden og samfundet. Til SDU Business Lunch inviterer SDU små- og mellemstore virksomheder på besøg på SDU's Campusser for at møde de studerende.

Her kan du læse  mere om de forskellige samarbejdsformer, rammerne for dem og hvad din virksomhed kan få ud af det:

 

1.     Studiejob: Til hvad som helst, hvornår som helst og til hvem som helst. Man kan ansætte den studerende til et projekt eller på timebasis. Ved mere end 8 timer skal der laves en kontrakt. Kan oftest besættes hurtigt. 

 

2.     Praktik/Internship/In company period: Kært barn har mange navne. Som en del af deres studie, kan de studerende være i en virksomhed I løbet af et semester. De studerende skal arbejde med en udviklingsorienteret opgave og skal have den godkendt af deres studie. De studerende sidder i virksomheden oftest 2-3 dage om ugen i løbet af semesteret (3 måneder). De studerende søger deres værter ca et halvt år før de skal i praktik. Det ligger oftest i efterårssemesteret. NB. Særlige regler for ingeniørerne. 

 

3.     Projekter: De studerende kan skrive deres afsluttende opgave på bacheloren og kandidaten sammen med en virksomhed. Der er ikke krav om at den studerende sidder i virksomheden, men kan arbejde med data/cases fra virksomheden. 

 

4.     Andre: I Kolding findes der en ’mesterlærer’ bachelor (HA-ENIN), hvor den studerende sidder hver onsdag i virksomhed det sidste 2½ år af uddannelsen. Alle den studerendes opgaver skrives om virksomheden. Det er lønneutralt for virksomheden. 

 

5.     De forskellige typer af samarbejder kan kombineres. Tag fat i SDU RIO på sdu-rio@sdu.dk og hør nærmere om de forskellige muligheder, rammer og begrænsninger. 

Sidst opdateret: 12.12.2023