Skip to main content

Erhvervspraktik på de naturvidenskabelige uddannelser

To studerende i laboratorium oplyst i pink

Søg praktikplads på naturvidenskab – og glæd dig til tre dage med programmering, celler, mikroskoper, matematik og forsøg i laboratoriet. Erhvervspraktikken er et tilbud til dig der går i 9. eller 10. klasse, og som overvejer HTX eller en naturvidenskabelig studieretning i gymnasiet.

Det kan du opleve

I løbet af praktikken oplever du de naturvidenskabelige uddannelser helt tæt på, og du får en idé om hvordan det er at gå på universitetet. Du møder studerende, laver spændende forsøg i laboratoriet og bliver undervist af  forskere og studerende. 

Hvilke uddannelser kan du besøge?

På SDU har vi 12 naturvidenskabelige uddannelser, og som erhvervspraktikant kommer du til at møde dem alle sammen. Er du til Biokemi og molekylær biologi, Biologi eller Biomedicin? Eller måske mere til Matematik, Anvendt matematik, Matematik-økonomi, Datalogi, Kunstig intelligens, Fysik, Kemi, Medicinalkemi eller Farmaci?

Sådan bliver du praktikant

Vi har plads til 24 praktikanter. Derfor skal du udfylde et ansøgningsskema hvor du fortæller kort om, hvorfor du skal have en af pladserne.

Vi åbner for ansøgninger her på siden i august 2024.

Praktiske oplysninger

Målgruppe: grundskolelever i 9. og 10. klasse

Tidspunkt: 20.-22. november 2024

Se programmet for erhvervspraktikken 2023 (pdf)

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål som du gerne vil have svar på, inden du udfylder ansøgningsskemaet? Så send en mail til kommunikationsmedarbejder Trine Søndergaard på trinesh@sdu.dk.

Sidst opdateret: 24.06.2024