Skip to main content

Lær at udvikle og fremstille lægemidler

Udvikling af lægemidler er et område i hastig udvikling. Det skyldes især øget viden om vores biologiske byggesten som DNA, gener og proteiner. Den større indsigt i kroppens processer betyder, at det i dag er muligt at udvikle lægemidler, som i højere grad forebygger og bremser sygdomme.

Bacheloruddannelsen i Farmaci er tværfaglig og kombinerer fire fagområder: farmaceutiske fag, medicinske fag, kemiske fag og biokemiske fag. Uddannelsen har fokus på formulering og produktion af lægemidler og på de forskellige kemiske metoder som syntese, spektroskopi og computermodellering.

Farmaci er for dig, der er særligt interesseret i biologi og kemi, både praktisk og teoretisk. På uddannelsen arbejder du tværfagligt med både naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige fag.

Uddannelsen finder sted i moderne laboratorier og i SDUs særlige renrum. I renrum får du undervisning i steril produktion af medicin, og det gør farmaceuter fra SDU særligt eftertragtede på hospitaler og i medicinalindustrien.

Som farmaceut kommer du til at arbejde med udvikling, fremstilling og analyse af lægemidler og med genvinding eller syntetisering af lægemiddelstoffer. Du får en dyb forståelse af, hvad lægemidler består af, og hvordan de forskellige typer af lægemiddelstoffer virker. Derudover kan du varetage opgaver inden for patientrådgivning og kvalitetskontrol – du bliver uddannet til at gøre en betydelig forskel for menneskers sundhed.

 

Derfor skal du læse Farmaci i Odense

  • Du bliver undervist i nye og moderne laboratorier. SDU har for eksempel særlige renrum, som gør det muligt at fremstille sterile lægemidler.

  • Som farmaceut uddannet i Odense vil du være særligt eftertragtet af både hospitaler og medicinalindustrien, fordi du har viden om steril produktion.

  • Farmacistudiet på SDU lægger særlig vægt på tværfaglighed, og du har både naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige kurser.

 

Mød to farmacistuderende fra SDU, og hør hvorfor de har valgt uddannelsen: