Skip to main content
DA / EN

Vær med til at skabe fremtidens lægemidler

Medicinalkemi er en tværfaglig bacheloruddannelse i krydsfeltet mellem kemi, molekylærbiologi og farmaci. På uddannelsen får du en bred kemisk baggrund med fokus på organisk kemi, suppleret med biologisk viden om funktionen af lægemidler i kroppen og farmaceutisk ekspertise i hvordan lægemidler formuleres.

På Institut for Fysik, Kemi og Farmaci har SDU – som det eneste universitet i Danmark – kemikere, medicinalkemikere og farmaceuter på samme institut. Det giver en helt særlig synergi mellem kemi og farmaci med hensyn til både undervisning og forskning da forskerne arbejder på af faggrupperne. Vi har for eksempel et projekt hvor kemikere og farmaceuter arbejder sammen om udvikling af nye antibiotika.

Medicinalkemikere bidrager til fremtidens medicin og er dermed vigtige aktører i medicinalindustrien som er i rivende vækst i Danmark.

Hvis du vil læse Medicinalkemi på SDU Odense, skal du søge ind på bacheloruddannelsen i Kemi og vælge Medicinalkemi som profil.

Læs mere om adgangskrav og optagelse.

Derfor skal du læse Medicinalkemi på SDU

  • Som medicinalkemistuderende på SDU bliver du undervist af vores orskere, som er blandt de førende inden for både medicinalkemi og organisk kemi.
  • Dine undervisere har viden på tværs af faggrænser.
  • Når du læser Medicinalkemi på SDU, bliver du en del af et studiemiljø hvor alle kender hinanden på tværs af årgange, og hvor du har let adgang til at få vejledning hos dine undervisere.

Uddannelsen giver ret til den akademiske titel bachelor (BSc) i kemi.