Skip to main content
DA / EN

Uddan dig i at udvikle fremtidens bæredygtige produktionsvirksomheder

Som civilingeniør i Operations Management ved du, hvordan man bruger produktionsteknologier og supply chain management til at udvikle fremtidens bæredygtige produktionsvirksomheder.
Du kan lede og gennemføre teknisk komplekse udviklingsprojekter og designe målrettede produktions- og supply chain-løsninger, der udnytter de globale vilkår til at skabe konkurrencemæssige fordele. Samtidig kan du overføre din viden til hospitaler, kommuner og andre steder, hvor mennesker og udstyr skal arbejde sammen om en produktion.

Som Operation Management-ingeniør lærer du at gennemføre og lede komplekse udviklingsprojekter på det strategiske, taktiske og operationelle niveau. Du får et blik for helheden og kan implementere løsninger, der optimalt kombinerer procesteknologier, produktion og supply chain-løsninger i et kompleks og turbulent markedsmiljø. 

Du bliver bl.a. uddannet til at

  • udnytte din markeds- og produktviden til at designe målrettede supply chain-løsninger, der udnytter de globale vilkår
  • udvikle og implementere nye principper og systemer for produktion 
  • udvikle globale højteknologiske produktionsvirksomheder med fokus på operations management og logistik.

Du lærer også at overføre din viden om produktion, operations management og supply chain til andre brancher og faglige sammenhænge. Det kan fx være til et hospital, en institution eller andre steder, hvor mennesker og teknologi arbejder sammen.

Uddannelsen foregår i tæt samspil med danske virksomheder samtidig med, at der arbejdes med forskning inden for produktion og supply chain-området, så du bliver trænet til at stå for innovation og vækst i danske virksomheder.
Læs mere om uddannelsens opbygning.

Projekt- og forskningsbaseret læringsmiljø

Du bliver en del af et studiebaseret og samarbejdende læringsmiljø, hvor du arbejder i projektgrupper. Du og dine medstuderende har selv ansvaret for at planlægge og gennemføre projektet – til rette tid. Projektoplæggene kommer som regel fra virksomheder, og vi lægger vægt på, at du løser problemstillinger fra "det virkelige liv".

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Vælger du at specialisere dig i produktionsteknologi, vil du typisk arbejde med fremtidens produktionssystemer, design af automationsløsninger samt opbygning og ledelse af globale produktionsnetværk. Specialiserer du dig i Supply Chain Development vil du fx arbejde med integrationen af produktudvikling, forretningsudvikling og udvikling af globale supply chains.

Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.-grad. For færdiguddannede civilingeniører er der også den mulighed at tage en erhvervsforskeruddannelse, som sker i et tæt samarbejde med en virksomhed, hvor du vil være ansat.

Derfor skal du læse...

  • Du er nærmest garanteret dit første job, når du har afsluttet kandidatuddannelsen
  • Du lærer at udvikle fremtidens bæredygtige virksomheder
  • Du har gode karrieremuligheder både i Danmark og i udlandet

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense