Skip to main content

Uddannelsens opbygning

Opbygning af uddannelsen 

En traditionel kandidatuddannelse består i sin grundform af fire semestre, og den tager typisk to år. Tanken er, at hvert semester skal klares på et halvt år. Vores kandidatuddannelse i journalistik er anderledes. Her må du gerne bruge både kortere og længere tid, helt op til seks år, så studiet kan passe med dit øvrige arbejds- og privatliv.

Mulighed for fleksible studieformer

Vi tilbyder en fleksibilitet, der gør, at du kan justere arbejdspresset op og ned, så det passer til din hverdag og dit øvrige arbejdsliv. En stor del af undervisning foregår asynkront online, så du kan tilgå den, når det passer dig.

Du skal dog være opmærksom på, at din mulighed for at få SU ikke udvides tilsvarende, så hvis du ønsker SU under uddannelsen, skal du gennemføre kandidaten på normeret normal tid.

Typiske studieforløb på cand.public.

Fælles for alle er, at studieforløbet starter med et semester på SDU – et semester, som du vel og mærke kan sprede ud over halvandet år, hvis du har behov for det. På denne første del er der 5-10 undervisningsdage på SDU, hvor man arbejder i redaktionelle laboratorier, og derudover kan resten af forløbet tages digitalt. 1. semester består af faget Masterclasses, hvor vi giver dig nye akademiske og journalistiske færdigheder:

Akademiske metode og teorier

De vigtigste akademiske metoder og journalistiske teorier er ikke bare vigtige i sig selv. De gør også journalister, redaktører mv. dygtigere til at afdække forhold og ikke mindst til at handle på nye måder. Intet er så praktisk som en god teori, lyder et ordsprog. Det demonstrerer vi.

Journalistiske virkemidler og metoder

Hvordan arbejder de fremmeste specialister indenfor forskellige journalistiske genrer, medietyper, stofområder mv. Det ser vi nærmere på i dette forløb, og vi bliver klogere på, hvordan man selv kan bruge disse værktøjer, virkemidler og metoder i forhold til eget arbejde.

På 2. og 3. semester  skal du vælge 60 ECTS, det, der på en normalt normeret kandidatgrad svarer til et års undervisning. Igen er det fleksibelt, så du kan nøjes med at tage færre ECTS, du kan i princippet nøjes med et enkelt fag eller to pr. år. Disse 60 ECTS, kan du tage hos os på Journalistik på SDU, du kan tage dem på det øvrige SDU, andre universiteter eller i udlandet. Det står dig frit for.

Men vi står selvfølgelig til rådighed for sparring, så du finder den bedste løsning for lige netop dig. 

Til sidst skal du skrive speciale. Det har du op til 1,5 år til, men du er selvfølgelig velkommen til at skrive det på ét semester, som man normalt gør.

Her har du både mulighed for at lave et klassisk akademisk speciale, hvor du analyserer et forhold indenfor journalistikken. Men hos os kan du også lave produktionsspecialer og inkubationsspecialer, hvor du eksperimenterer med nye produkttyper … eller måske laver du ligefrem din egen virksomhed eller nye medieplatform.

 

Hvis du vil vide mere om de forskellige fag, kan du finde fagbeskrivelserne her 

Cand.public.

Download folderen

Ofte stillede spørgsmål

Find svarerne her

Sidst opdateret: 01.03.2021