Kandidat i journalistik

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse udbydes på dansk

På kandidatuddannelsen får du mulighed for specialisere dig indenfor et selvvalgt område, og du kan indrette din studieform efter  dit eget behov. 

Mulighed for faglige specialiseringer

Du kan specialisere dig i mange retninger. Det kan eksempelvis  være en eller flere af nedenstående: 

  • Genrer: fortællende journalistik, undersøgende journalistik, opinionsjournalistik mv.
  • Medietyper: podcasts, video-produktion, magasin-journalistik mv. 
  • Stofområder: politik, økonomi, sport, kultur, klima mv.
  • Særlige funktioner: medieledelse, korrespondent, kommentator, innovation, programmering mv.
  • Dækningsområder: lokalt, regionalt, nationalt, internationalt mv.

Mulighed for fleksible studieformer

Ligeså fleksible vi er i forhold til, at du selv kan vælge dit faglige fokus, ligeså fleksible er vi, når det kommer til dine studieformer.

En kandidatuddannelse tager normalt 2 år, hvor man skal være på universitetet på fuld tid. Hos os kan man brede uddannelsen ud over 6 år, hvis det er nødvendigt. Det betyder, at du kan læse uddannelsen på halv tid eller bruge tre semestre på at tage et semester. Vær opmærksom på at de generelle SU regler stadig gælder, og de derfor ikke kan tilpasses denne fleksible studieform.

Undervisningsformater

På SDU tilbyder vi samtidig undervisning, vejledning og eksamener stort set når-som-helst og hvor-som-helst, fordi vi giver studerende mulighed for at tage mange digitale læringsmoduler (i videoformat, podcast-format, animerede grafiker mv.).

Men nogle ting kræver også en fysisk tilstedeværelse, hvis de skal læres bedst. Derfor arbejder vi også med redaktionelle laboratorier, der på uddannelsens første del (første semester) finder sted henover 5-10 dage.

Disse dage er spredt ud udover forårs- og efterårssemesteret, og disse læringsdage melder vi ud allerede før uddannelsesstarten, så de kan passes ind med eventuelle vagtplaner og andre forpligtigelser.

Nogle af disse redaktionelle laboratorier kan også finde sted i København, Århus og hvor det ellers passer den enkelte studerende.

Mulighed for deltidsstudie

Det betyder alt sammen, at kandidatuddannelsen kan læses samtidig med et deltids- eller fuldtidsjob, og du kan også freelance eller tage projektansættelser undervejs i studiet. Når du har travlt, lader du simpelthen studierne hvile, og når du har bedre tid, ja, så har du altid mulighed for at tilgå undervisning og vejledning.

Ansøgning

Måske er det eneste problem ved denne unikke uddannelse for journalister, at vi ikke kan garantere pladser til alle ansøgere. Men er du interesseret i at starte på uddannelsen, så læs gerne videre på denne hjemmeside om studiets faglige indhold, studieformer, ansøgningsproces og mulighederne for at få svar på dine spørgsmål.